ULTIMA ORĂ: Aviz favorabil pentru Sorin Cîmpeanu, audiat în Parlament pentru un al treilea mandat de ministru al Educației: Voi pleda pentru 4% din PIB pentru bugetul Educației pe 2022

Foto: Radu Tuta - Agerpres Foto

Sorin Cîmpeanu a primit aviz favorabil pentru funcția de ministru al Educației, în cadrul audierii care a început la ora 11:00, la comisiile de specialitate din Parlament. El a primit 11 voturi „pentru”, 3 „împotrivă” și nicio abținere.

Audierile celor 20 de miniștri din guvernul Ciucă au început miercuri dimineață în comisiile de specialitate, iar pentru Sorin Cîmpeanu, ministrul propus pentru Educație, audierea a avut loc de la ora 11. Premierul desemnat Nicolae Ciucă a depus marți programul de guvernare și lista miniștrilor la Parlament, iar după audierile de azi, noul cabinet ar urma să fie prezentat plenului pentru învestire.

Audierile au loc în intervale de 45 de minute pentru toți demnitarii propuși, de exemplu între orele 11:00 – 11:45 pentru Sorin Cîmpeanu. La cabinetul propus de Dacian Cioloș, în octombrie, audierile au avut ca durată un timp de 2 ore.

Cîmpeanu este audiat de comisiile reunite pentru învățământ:

Principalele noutăți în programul de guvernare sunt:

Lista audierilor:
Cine face parte din comisiile pentru învățământ

Senat:

Camera Deputaților:

Programul de Guvernare al Guvernului Ciucă – PSD-PNS-UDMR este aici.

Lista cabinetului:

Foto: Radu Tuta – Agerpres Foto

Exit mobile version