SURSE Rata de vaccinare a personalului din școli să fie eliminată din decizia de funcționare cu prezență fizică, decizie care va fi luată de consiliul de administrație, prevede programul de guvernare PSD-PNL

2.372 de vizualizări
Foto: Max Fischer – Pexels.com
Programul de guvernare propus de PSD-PNL pe Educație prevede descentralizarea deciziilor privind modul de desfășurare a activităților în unitățile de învățământ la nivelul consiliului de administrație al școlii, cu avizul autorităților sanitare, a inspectoratului școlar și autorităților administrației publice locale, potrivit unui document consultat de Edupedu.ro.

În programul de guvernare nu este menționată rata de vaccinare a personalului care lucrează în învățământ. De asemenea, nu este precizată nici rata incidență din fiecare localitate.

O altă modificare introdusă prin programul de guvernare, potrivit documentului citat, ar fi eliminarea din decizie a Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență și înlocuirea lor cu avizul autorităților locale.

Foto: captură = Programul de guvernare PNL-PSD
  • Propunerea de eliminare a ratei de vaccinare a personalului a aparținut PSD, potrivit surselor Edupedu.ro.

Reamintim că Sorin Cîmpeanu a anunțat aseară, într-o conferință de presă, că toate școlile și grădinițele vor fi deschise cu prezență fizică de luni, în toate localitățile cu rata de infectare sub 3 la mie, indiferent de rata de vaccinare a personalului din învățământ.

Potrivit noului Ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății – ce urmează să fie publicat în Monitorul Oficial – „începând cu data de 22 noiembrie 2021, în localitățile în care rata de incidență este sub 3/1000, activitățile didactice se pot desfășura cu prezența fizică în unitățile de învățământ preuniversitar, cu respectarea strictă a normelor de protecție sanitară, independent de  procentul de vaccinare a personalului din unitatea de învățământ”. 

Hotărârea de azi a Comitetului Național pentru Situații de Urgență prevede „prezența fizică la cursuri, a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ din localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică de 3/1.000 de locuitori, indiferent de rata de vaccinare a personalului, cu respectarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2”.

Aici poate fi consultată lista după rata de infectare. Peste 1.800 de localități au o rată de incidență a cazurilor sub 3 la mie, potrivit datelor publicate, astăzi, de Ministerul Educației.

„Luni să intrăm în procedură, joi să avem guvern”, a declarat președintele PSD Marcel Ciolacu, după runda finală de negocieri cu PNL și UDMR, de vineri.

Programul de guvernare poate suferi modificări. Edupedu.ro a consultat un document de lucru. Potrivit G4Media.ro, președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi că „dacă totul merge bine, atunci, sigur, săptămâna viitoare, miercuri, joi, vor fi în Parlament audieri, joi cel târziu vot pentru noul Guvern, ca să fie foarte clară agenda”.

Citește și:
DOCUMENT Din 22 noiembrie, în localitățile cu rata de incidență sub 3/1000, activitățile didactice se pot desfășura la școală independent de vaccinarea profesorilor / Regulile aplicate în cazul testărilor pozitive – noul ordin comun, trimis spre publicare la Monitorul oficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Dacă într-o comună, o grădiniță, de exemplu, care are trei angajați, depășește rata de 60% de vaccinare, ea poate funcționa de luni, chiar dacă la nivelul întregii unități cu personalitate juridică acest lucru nu este îndeplinit – Sorin Ion, secretar de stat la Ministerul Educației

„De săptămâna viitoare, am permis unităților școlare să facă și separat, pe structuri arondate. Dacă într-o comună, o grădiniță, de exemplu, care are trei angajați depășește rata de 60% de…
Vezi articolul

VIDEO Inspectorul școlar general din Botoșani susține că examenele de admitere la colegiile naționale „se dau și acum”, dând exemplu două licee: „Sunt cumva puțin la limita legii, dar se dau în condiții ok” / UPDATE: Șeful ISJ susține că se referea la admiterea în clasa a V-a

UPDATE: Inspectorul școlar general, Bogdan Suruciuc, a contactat redacția Edupedu.ro și a precizat că se referea, de fapt, la admiterea în clasa a V-a la cele două colegii. Știrea inițială:…
Vezi articolul