ULTIMA ORĂ Peste 1.800 de localități au o rată de incidență a cazurilor sub 3 la mie – document

17.868 de vizualizări
Foto: captură listă – localități și rate de incidență
Peste 1.800 de localități au o rată de incidență a cazurilor sub 3 la mie, potrivit datelor publicate de Ministerul Educației vineri la prânz. Pe baza acestei liste, în localitățile cu rata mai mică de 3 la mie, școala poate fi reluată cu prezență fizică, de luni, indiferent de rata de vaccinare a personalului din școlile respective, dacă va fi aprobată în cursul acestei zile propunerea CNSU în acest sens.

Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, sunt 1.846 localități cu incidența mai mică de 3 la mie. Ziua de referință este vineri pentru scenariul de funcționare de săptămâna viitoare.

CNSU discută la această oră propunerea ca desfășurarea școlii să fie cu prezența fizică a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor, în localitățile unde incidența este mai mică de 3/1.000, indiferent de rata de vaccinare a personalului, potrivit surselor Edupedu.ro.

Ministrul Cîmpeanu a anunțat joi această măsură.

„Este în curs de pregătire o Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prin care Ministerele Sănătății și Educației sunt abilitate să dea un ordin comun, în sensul în care sunt deschise activitățile în grădinițe și școli în localitățile care sunt sub rata de infectare de trei la mie, indiferent de rata de vaccinare a personalului din învățământ.

Vă aduc la cunoștință că, astăzi (n.red. – joi, 18 noiembrie), 1.724 de localități din România au rata de infectare de sub trei la mie. La nivel național, rata de infectare este astăzi 4,36 la mie. În București, de exemplu, este de 4,76 la mie și sunt 18 județe care în ansamblul lor au rata de infectare mai mică de 3 la mie”, a declarat Cîmpeanu.

Articol în curs de actualizare

Lista localităților după rata de infectare este aceasta:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Deputatul PNL Marilen Pirtea, rector la Timișoara: Să primească prioritate pentru vaccinare și studenții universităților din România, dacă vor primi prioritate studenții care pleacă la studii în străinătate

Deputatul PNL Marilen Pirtea, rector al Universității de Vest din Timișoara, apelează la o declarație neangajantă făcută miercuri de premierul Florin Cîțu pentru a pleda pentru “prioritizarea pentru vaccinare a…
Vezi articolul

Primele date ale recensământului: Aproximativ 19 milioane de locuitori pe teritoriul României, cu un milion mai puțin decât în 2011 / Președintele Statisticii: “În 2020, la 143 de pensionari aveam 100 de copii sub 15 ani. Înseamnă dezechilibre majore”

Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică (INS) a prezentat joi câteva date rezultate din recensământul general al populației. El a spus că ”aproximativ 19 milioane e populația aflată pe…
Vezi articolul