Sorin Cîmpeanu: Notele maxime la predarea online au crescut de 7 ori, așa încât mai mult de jumătate dintre elevii României ar trebui considerați de geniu

colegiile universitare la care se intră fără BAC

Sorin Cîmpeanu / Foto: Gov.ro

Notele maxime au crescut, în contextul predării online, de șapte ori, “așa încât au generat acea problemă prin care mai mult de jumătate din elevii României ar trebui considerați de geniu”, a spus luni seară ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la B1 TV. El a făcut comentariile într-o intervenție pe tema testelor de Covid ca instrument de sprijin pentru școala cu prezență fizică, în contextul discuțiilor pe tema burselor.

Declarația făcută de Sorin Cîmpeanu la B1 TV:

În contextul disputelor produse în ultimele săptămâni de modificările privind bursele elevilor, ministrul a spus, de repetate ori, că pandemia, prin predarea online, a determinat o creștere a notelor elevilor. 

Chestiunea burselor a fost abordată, luni, în discuțiile dintre reprezentanții Consiliului Național al Elevilor (CNE) și Ministerul Educației. În urma acestor discuții, CNE a transmis un comunicat în care au arătat că, potrivit ministerului, toți elevii care au avut anul școlar trecut medii generale de peste 9.50 vor primi burse de merit pe semestrul al II-lea.

Exit mobile version