Bursele din acest an nu se vor acorda pe baza mediilor din semestrul I al acestui an școlar, ci pe baza celor de la finalul anului școlar trecut, anunță CNE după discuțiile de 2 ore cu Ministerul Educației

257.099 de vizualizări
Foto: CNE
Toți elevii care au avut anul școlar trecut medii generale de peste 9,50 vor primi burse de merit pe semestrul al II-lea, aceasta este clarificarea cu care Ministerul Educației a venit la întâlnirea cu reprezentanții Consiliului Național al Elevilor, transmit aceștia din urmă într-un scurt comunicat.

Discuțiile au început la ora 16:30 și au durat până după ora 18, timp de aproape 2 ore.

Ce spun elevii că au aflat:

„Ministerul Educației a spus că se va publica statistica mediilor elevilor de pe semestrul I.

Se va reveni asupra criteriilor de acordare a burselor dacă procentul elevilor cu peste 9,50 se va micșora: ministrul a spus că toți banii de burse din bugetul de stat vor fi folosiți strict cu această destinație, deci se vor face modificări pentru ca acest lucru să se poată întâmpla;

Ministerul Educației a venit cu o clarificare: beneficiarii burselor pentru semestrul al II-lea nu sunt cu raportare la mediile de pe semestrul I, ci cu raportare la mediile generale de pe anul școlar trecut. Deci, toți care au avut anul școlar trecut medii generale de peste 9,50 vor primi burse pe semestrul al II-lea”, potrivit reprezentanților CNE.

Legat de acest ultim punct, ordinul de ministru care modifică criteriile de acordare a burselor prevede că „lista elevilor care beneficiază de bursele de merit (…) este revizuită semestrial, în funcție de modificările intervenite în situația școlară a elevilor”.

Potrivit ordinului respectiv, bursele de merit pentru elevii din anii de început de ciclu, clasele a V-a și a IX-a se acordă celor care au obținut media 9.50 pe semestrul I, iar pentru clasa a IX-a, în semestrul I, pe baza mediei 9.50 de la de admiterea în învățământul liceal sau profesional (condițiile integrale aici).

La ieșirea de la discuțiile cu ministrul, elevii nu au fost așteptați de nicio televiziune, așa că s-au filmat singuri:

Video: Consiliul Național al Elevilor

Silviu Morcan, președintele CNE: „Tocmai ce am ieșit de la o ședință cu ministrul educației în care am pus pe tapet problema burselor elevilor. Din păcate, concluziile nu sunt neapărat de partea noastră, pentru că ministerul nu este dispus să modifice, cel puțin la momentul actual, criteriile de acordare a burselor, cel puțin pentru bursa de merit. Însă avem certitudinea faptului că dacă situația mediilor de pe acest an școlar se va modifica, ministerul este dispus să coboare bursa de merit de la 9.50 la o medie care să poată asigura acoperirea totală a fondului rezervat pentru burse. Noi suntem în continuare aici, protestele în toată țara continuă săptămâna aceasta și săptămâna viitoare, pentru că tragem un semnal de alarmă cu privire la criteriile total inechitabile de acordare a burselor”.

Consiliul Elevilor a anunțat luni că protestează și că îndeamnă elevii să poarte negru timp de o săptămână “pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la inechitatea în acordarea burselor”.

De asemenea, tot luni mai multe asociații ale elevilor au anunțat grevă japoneză săptămâna aceasta tot față de tăierea burselor.

Care este situația burselor de merit

Față de cei 532.810 elevi care au primit bursă în acest an, pe parcursul primului semestru, pe baza mediilor de la finalul anului școlar trecut, în estimarea pentru anul următor școlar, pe care acum o promovează ministrul, și anume 347.000 de burse de merit în anul 2022, există o diferență de 185.810 elevi. Mai simplu spus, prin impunerea noului prag al mediei, cel de 9.50, în loc de 8.50 cum era inițial, ar primi bursa de merit (pe baza datelor din anul precedent școlar), cu 185 de mii de elevi mai puțini. (analiza integrală aici)

Modificarea criteriilor de acordare a burselor de merit a fost anunțată în mijlocul semestrului I al acestui an școlar, pe 6 octombrie, iar aplicarea măsurii a urmat pe 4 ianuarie, prin ordin de ministru, în mijlocul anului școlar.

Ministrul a spus că, dacă rămâneau criteriile respective în vigoare, peste 53% dintre elevii de gimnaziu și liceu ar fi primit bursă de merit.


96 comments
 1. Nu inteleg de ce bursele de merit pentru clasele – IX- de Liceu sunt conditionate si de media de admitere la Liceu !? Un elev cu 9.94 medie la Liceu pe semestrul 1 , nu primeste bursa pentru ca a avut media de admitere sub 9.50 . O prostie , cei cu media 7.50 primesc burse …… Asa sunt stimulati elevii buni ?

 2. Pe langa ca stam in tara asta doar de mila acum ne mai si dati motive sa plecam in alte tari unde salariul este mai mare la fel si bursa. Imi e rusine cu tara asta ! (comentariu editat pentru eliminarea majusculelor)

  1. Du-te!Habar nu ai ce inseamna educația pe zeci de mii de euro pe care aici încă o primiți cu un fond al clasei si niște draperii luate din banii lu’ mami.In străinătate nimic nu e gratis ca aici.Dar fraierii cu cioc au impresia ca tot ce zboară se mănâncă.

   1. Tanti Mihaela… vezi ca daca pleaca tot tineretul nu o sa mai fie nimeni sa va plateasca pensia. Dupa aceea urmeaza colapsul economic. De fapt, acesta a inceput deja. Oricum, ai grija ce iti doresti ca poate chiar o sa primesti.

 3. Niște nenorociți!🤬 Având în vedere că anul trecut copii au fost în online, unii cu probleme de conectare, și acest semestru au fost fizic, bursa de merit ar trebui acordată elevilor peste 9,50 de pe primul și al doilea semestru al anului școlar din 2022

 4. Este jenant ce se întâmplă. Regulile nu trebuie schimbate in timpul jocului. Copilul meu a avut anul trecut media 9,40 si a luat bursa până acum. Anul acesta pe primul semestru a obținut media 9, 65 și rămâne fără bursă. Bravo domnului ministru! Așa se motiveaza elevii? Sa le fie rușine!!!

 5. Caz concret la o școală de renume din sectorul 2: ca să mascheze frauda prin care s-a modificat media unui elev la EdS și sa acopere scandalul, mediile tuturor elevilor au fost crescute cu un punct. Profesoara trece de obicei notele în catalog cu pix frixion, asa ca e simplu. Astfel se iau bursele în România, fie ele cu 8,50 sau 9,50.

 6. Nu e vorba despre bani, e vorba despre incredere. Intelegerea se face pe mal, nu in mijlocul raului. Mai pleaca cateva generatii, dar voi sa nu va faceti griji…

 7. Rusinea lumii . Nu va e rusine. Nu va sătura dracu de bani, luati banii copiilor. Agramatilor ce sunteti. Hoților. Cum adică sa dati bursa pt anul trecut? Anul trecut a fost platit o data. Bursa se da pt semestrul trecut. Adică semestrul 1. Copilul meu invata f bine 9. 90 . Invata prea bine. Dar nu e corect sa va bateti joc de copilași. Sunt copii care au nevoie de banii aia pt mâncare, un sandwich. Rusine. Sa va stea in gât. 😡😡😡😡😡

 8. Nu știam ca tineretul e asa materialista!Atâtea jelanii ca ce greu este sa obții media x si ce severi sunt profesorii.Asa și?Voi sunteți la școală sa deveniți viitori cetățeni competenți și capabili sa își creeze un viitor nu pentru a obține 2 bănuți.In viața reală, unde o sa va duceți,nu exista loc de greșeli și jelaniile sunt doar pentru asistații social.Cine vrea bursă trebuie sa învețe, cine nu poate,nu obține.E simplu.

  1. “tineretul e asa materialista” citez din cele scrise de dumneavoastra. Copiii cu bune rezultate merita sa fie recompensati si incurajati cu astfel de burse. Daca in viitorul tarii nu se investeste, in medicina, in infrastructura si lista poate continua atunci in ce? Pai da, ca trebuie investit DOAR in buzunarele celor alesi si a capuselor care fac afaceri cu statul. Acolo vorbim de materialism doamna Flori. Va numarati cumva printre cei enumerati mai sus si va este frica de fundul sacului?

  2. Tanti florii nu te agita ca îți creste pulsul . În statul asta , unde o ,,lepra ,(pe ajutor social ia 140 lei pe luna de persoana) și un copil cu note bune ia un amarat de 50 lei și cei cu medii între 9,50-10.00 abia dacă ia un 100 de lei ) ți se pare normal.?Auzi dumitale sigur ai peste 30-40 ani , nu ți-e rușine asa puțin?Ca noi ăștia carora nu vrei sa dea statul aia 2 bani , o sa iti plătim pensia ? Au mai fostcetățeni Onești ca dvs . Adevărați patrioti (de65 ani )ca studentul roman se plimba gratis cu trenul vara la mare , o mu nu vreți voi, ma?

   1. Asistații social au copii,asa ca tine,care dau m ie sistemului,vieții adulților si oricui vor ei.Dar sa știi ca ce dai primești înapoi.

  3. Ce liceu ati terminat doamna Flori de ati invatat asa mult si scrieti atat de corect gramatical? Si unde lucrati de nu se permite nicio greseala? Daca erati de varsta noastra, si dumneavoastra ati fi vrut niste banuti in plus.

  4. Sunt copii care nu au bani de o pâine, care se străduiesc sa învețe numai ca sa ajungă la școala, sa își plătească drumul. Nu da nimeni de la el din buzunar, sunt banii statului

 9. Bursa de merit s-a acordat întotdeauna doar in funcție de media elevului (până acum, peste 8,50, de acum începând, peste 9,50).
  Bursa de studiu s-a dat în funcție de medie ( in anii trecuți peste 7, acum, se pare că peste 7,50) și de media venitului net/membru de fam in ultimele 3 luni < salariul minim net/ economie.
  Bursa sociala se acorda elevilor cu probleme familiale, fara sa se tina cont de medie, ci doar de media venitului net/membru de fam in ultimele 12 luni < 50% din salariul minim net/economie.
  Bursa medicala (care e tot socială) se acordă pt copiii bolnavi de boli grave (e o lista cu aceste boli), fara sa se tina cont de venituri, ci doar de adev medicale, de la medici specialiști, vizate de dr de fam.
  Cunosc aceste reguli, fiind cadru didactic și responsabil al comisiei de acordare a burselor.

 10. Depinde de scoala casa primească bursa copii ? Fata mea are peste 9,50 și nu a primt nimic pe semestrul I și de la scoal i sa zis ca numai elevi cu 9 ,90 primesc bursa . Poate cineva sa îmi zică unde sa ma adresez casa aflu mai multe detalii?

  1. Probabil Consiliul de Administratie al scolii a pus conditii specifice. Poate au pus ca si conditie specifica media 10 si le dau acestor copii o suma mai mare. Ce e specificat in metodologie sunt conditii generale, unitatea de invatamant poate pune econditii specifice.

 11. Depinde de scoala casa primească bursa copii ? Fata mea are peste 9,50 și naprimt nimic pe semestrul I și de la scoal I sa zis ca numai elevi cu 9 ,90 primesc bursa . Poate cineva sa îmi zică unde sa ma adresez casa aflu mai multe detalii?

 12. Nu va e Rușine?!Ne luați banii și ii puneți la voi in buzunare!Pana acum luam bursa pe semestrul II pe baza mediei din sem I!! RUȘINE! Va bateți joc de noi!!!

 13. Sunt derutat de decizia Ministrului… De aici nu mai este decât un pas spre dezastru… Copii noștri nu mai contează în viață noastră de zi cu zi…. De copii noștri se leagă speranțele noastre… La ce sa mai speram… Unde este imboldul și sprijinul… Se denaturează tot în jurul nostru și al copiilor noștri… Cuvântul de ordine EGOISM (PUTERE, GUVERN)

 14. Și vă mai întrebați de ce pleacă tineretul din țară .Când voi in loc să îi stimulați , să îi atragi , le iei și bucuria meritului lor .Cine reprezintă viitorul țării ,pensionarii cu pensii nesimțite sau copiii?De alocații nu mai vorbesc . Sunteți niste criminali.

 15. Foarte logica hotararea Ministerului, bravo. Munca elevilor de clasa a 12 a, care au avut media peste 9,50 pe primul semestru din acest an scolar, cand va fi rasplatina? Ati facut voi un calcul si ati iesit mai ieftin dând burse pe media de anul trecut. Restul de bani…la voi in buzunar. Dupa ce ca bursa era destul de mica si nu se dadea si pe perioada vacantelor, ati mai venit si cu hotararea asta luata in ultimul moment. Sa va fie rusine! Conducere mai proasta nu cred ca a fost vreodata.

  1. Exact, de cand am inceput scoala pe 3 Ianuarie am stat sa fiu ascultat la fiecare materie, intr-un final dupa ce am mai luat un zece azi, imi iese media 181/19=9.52. M-am bucurat, i-au bursa mi-am spus in sine. Vin acasa, sa aflu ca nu mai conteaza. Puteam sa am si 10 media general ala fiecare materie, ca tot nu mai i-au bursa pe semestrul viitor, ca ei se i-au dupa anul trecut!

 16. Si cei care sunt acum clasa Va cum primesc bursa? Pana acum primeau cu media de pe primul semestru. Acum ce se intampla?

 17. Rusine! Sunteți ordinari 😡 luați banii copiilor nu vă ajung salarile😡au să ia bursă
  majoritatea care au note pe pile , cei săraci care încearcă să țină pasul sunt dati La o parte.bataie de joc.😡

 18. Știți ce nu este corect, un copil care are medie sub 9,50 nu mai are bursa….. OK, dar știți dumnevoastră domnule ministru cât muncesc copii noștri pt ca media sa fie peste 8,50 știți câte teme au de făcut în fiecare zi și câte proiecte, știți ca ia-ți făcut niște robotei de făcut teme și atât, știți ca nu au timp sa aprofundeze materia, știți ca se preda lecția și trec ora următoare la alta, bănuiesc ca știți dar dumnevoastră domnule ministru asa a-ți invatat când erați la scoala… va spunem noi ca nu, am învățat pe vremea aceea mult mai multe decât acum, majoritatea nu suntem analfabeți…. dar copii din ziua de azi… nu se știe… ar trebui sa mai ascultați și ce spun părinții, copiii nu doar sa amenințați subtil profesori , sa spuneți ca … citez , întărite responsabil ar trebuii sa își testeze copilul singur, ca noi o facem dar nu ți-am în gura mare… cu late cuvinte, va mai bateți joc și de alte generații dr copii….. știu ca nici măcar nu o sa băgați înseamă cele scrise de noi.

   1. Rușine sa vă fie! Nu știți cum să mai faceți ca să-i trageți în jos ,nici ce li se cuvine nu le acordați,acum ați găsit media. Pentru o medie de 9,50 copii au muncit foarte mult. Cu bănuții care ii primesc tot pe școală merg culegeri,caiete speciale, cărți…etc toate la cerearea profesorilor pentru ca voi nu aveți buget pentru educație.

  1. Stii ce e si mai putin corect? Eu semestrul asta, am muncit de nu am mai putut, sa imi iasa media 9.50. Chiar azi, am mai luat 2 de zece ca sa imi iasa media la informatica 9 si la matematica 8, altfel as fii avut media 9.42. Si pentru ce acuma? Ca ei dau bursele pe anul trecut cand am avut media generala 9.26…

   Si colegii mei, care in online isi trimiteau răspunsurile unu altuia la teste, au media pe anul trecut mai mare the 9.50. In timp ce pe semestrul asta, nici nu au trecut the 8.50. Complet bataie de joc ca ei i-au bursa iar eu nu.

   1. Valentin…bursa de pe sem 1 din acest an scolar se va da in sem 2. Asa a fost mereu. La sf acestui semestru se iau bursele aferente sem 2 din anul trecut.

  2. Ce greu e sa iei astfel de nmedii, nu-i asa? Chiar nu a fost bine sa dai bursa de merit unui elev cu 8,50. După cum observați, in exemplul de mai jos, un elev cu medii de 5 si 6 la materiile de baza obtinea lejer bursa de merit. Anul trecut fiind în online pentru aceste note era suficient sa copiezi putin si te-ai trezit bursier cu merite deosebite.
   6 Limba romana
   8 Limba engleză
   8 Limba franceză
   5 Matematică
   8 Istorie
   9 Geografie
   7 Fizică
   7 Chimie
   9 Biologie
   8 TIC
   9 Educație tehnologică
   9 Educație socială
   10 Religie
   10 Educație fizică
   10 Muzica
   10 Desen
   10 optional
   10 Purtare
   TOTAL 153:18=8,50
   Socotiți dumneavoastră dacă un astfel de elev poate fi considerat merituos. Sa-i fi spus altfel acestei burse, în nici un caz ,,de merit,,

 19. rușine! se aruncă banii din buget pe toate prostiile și vreți să.l redresați cu bănuții luați de la gura unor copii! exact ca și cu amenzile aplicate bătrânelor care vând pătrunjel, și nu samsarilor de tot felul. la liceul la care este copilul meu (profil real) media 8.50 se obține greu, profesorii sunt f severi. ați găsit pe cine să aplicați corectitudinea politică: pe niște bieți elevi, și așa terorizați de sistem/uite on.line nu e on.line/ de programa școlară încărcată/materii prea multe, informație excesivă și irelevantă ptr profilul respectiv. sunteți jalnici!

 20. Un elev clasa a VII-a și aVIII-a credeti-ma ca muncește pt media 8,50 !Pt cei care comentează ca nu le merita, ori nu au copii ,ori nu știu cum e cu școala.In clasele primare probabil se obține mai ușor o medie mare dar în rest este munca și ore de studiu pt aceasta medie !Mai bine nu ar da pensii primarilor și viceprimarilor care nu au nici măcar studii dar au avut norocul sa prindă câte un mandat și iau pensii colosale toată viata ,mai bine ar tăia din indemnizațiile nemernicilor care ne conduc !Acsti copii trebuie susținuți mai ales acum în pandemie când trebuie sa stea cu orele cu masca pe fata (când învață în condiții grele și sunt supuși maximi riscului și stresului).Acest”om”uraste copiii și le-ar face doar rau …exemple…le ia vacanta ,le ia banii pt meritul lor ,ai trimite la scoala atunci când e numărul maxim de infectări…et ….El ,dictatorul trebuie sa plece din acest minister !

  1. Nu-i așa, media 8,50 a fost bataie de joc, elevi cu medii de 5, 6 si 7 pe prima pagina a catalogului luau bursa de merit, acela nu e merit. Pe pagina a doua de catalog sunt doar medii de 10. Si unde mai pui ca se iau in calcul mediile de anul trecut din online unde s-a copiat pe rupte. Sa nu exageram, 9,50 e foarte bine, 8,50 era bataie de joc. Cum sa spui ca dai bursa de merit pentru media 8,50 unui elev cu multe medii de 6. Unde e meritul?

 21. Adica vreți sa imi spuneți voi mie ca media de 9 nu e buna? Imi iese media 9,44 si nu iau bursa de merit?? De la 8,50 ati sarit direct la 9,50 si in viitor cum o sa fie numa aia ce au nota 10 iau burse ca sa aveți voi si mai mulți bani nu?? Este o porcarie totala si dupa va întrebat de ce tinerii pleaca din tara in străinătate!!

  1. Teoretic, puteți lua bursa de studii. Teoretic, pentru că ministrul a uitat să spună că pentru această bursă contează salariile părinților. Bursă de studii nu este egal cu bursă socială, atunci de ce contează salariile părinților?

 22. Toți copii au un mare merit ca au trecut prin aceasta perioada pandemică .
  Sistemul online i-a făcut “analfabeți functionali pe unii ”. ?
  Sunt viitorul acestei tari , acordați le burse pe măsura .
  Bursa de merit ce frumos suna dar suma ……
  Valoarea burselor este extrem de mică.

 23. Aflăm azi că ieri s.a decis să se schimbe din nou jocul. La media 9.50 pe anul școlar trecut se ia bursa de merit. Deci în acest an, un elev poate sa fi avut pe primul semestru și 7 media că va primi pt anul trecut. Iar cei care acum au și 10 pe primul semestru nu primesc nimic dacă anul trecut au avut 9.45. Foarte inteligent și logic, la fel cum se dovedește a fi orice decizie a acestui individ care nu are nicio legătură cu realitatea. Este un haos general. Daca nu e capabil ( și nu este) sa gestioneze in mod rațional și argumentat pe decizii ministerul, sa lase pe altcineva. Dar gustul bănuțului ministerial e dulce. Aberație după aberație. E ok că stăm în schimb ca vitele in staul și acceptam , noi ,profesorii și părinții toate tâmpeniile. Că noi nu suntem magistrați sa ne facem vocea auzită. Mare păcat. Și mare prostie.

  1. Asta e cazul meu. Am pe anul trecut media generala 9,46 si pe anul acesta semestrul 1 9,50, si n-o sa primesc nimic. In toti anii am avut media cel putin 9,40 si singurii bani din burse i-am primit anul acesta semestrul I, adica aproximativ vreo 300 de lei. Bataie de joc.

 24. Despre acordarea burselor de la media 9,50, ci nu de la 8,50 am o părere foarte bună și susțin asta!
  De ce?
  Pentru că media 8,50 se obține foarte ușor și fără mari eforturi, pe când pentru a avea media 9,50 trebuie să muncești, să înveți și să faci față tuturor cerințelor care se dau, practic să știi aproape tot din ceea ce se predă.
  Pot spune că mă bucur de această decizie!
  Nu vreau să îi critic pe cei care au media sub 9,50 și să pot spune că mă bucur că ei nu primesc banii! În niciun caz!
  Așa cum alții pot, înseamnă că pot și eu, poți și tu, și toată lumea!

  1. Ioana, ești complet aeriana. Ești cumva la scoala în aceasta situație sau ai copil în aceste etapa? Un singur profesor rău intenționat îi poate strica toata munca unui elev la aceasta medie. Și da, exista profesori rău intenționați!

   1. Corect ,și noi avem o profesoara de biologie care oricât înveți nu poți lua peste 6 sau 7 și ne strica media

   2. Există!!! Fiica mea, este elevă la școală specială pentru deficiență de vedere. Ptrvca ea vede puțin, față de alți colegi care nu au problema de vedere, la ora de sport, profesorul ținea orele on-line numai cu șah. Fiuca mea, obosește f tare, pe lângă ca nu vede, deși are cea mai mare medie din clasă, uite ca un profesor obosit și în vârsta, care vrea sa stea liniștit punând copii pasionați de șah sa joace șah, ea a spus într-o zi ca nu mai poate ests o porcărie. De atunci primește note mai mici, iar cei xw joaca șah, note mai mari. Unde e dreptatea?

   3. Eu unul sunt la scoala in aceasta situatie, si m-am chinuit tot semestrul ca sa imi iasa media 9.50. Tocmai azi am mai luat un 10 la informatica ca sa am media generala 9 in loc de 8. Astfel media mea semestriala iese 9.50 in loc the 9.47(7). (In timp ce, cea mai mare parte din colegii mei, nu au trecut peste 9)

    Iar acum, bursele se acorda pe anul trecut. Cand 80% din clasa, a avut mediile umflate(peste 9.50), deoarce au copiat si si-au trimis raspunsuri unul altuia in timpul testelor.
    In timp ce eu am incercat sa fiu onest anul trecut si am avut media numai 9.22.

    Si sincer, fiind acordate bursele pe anul trecut, e o completa bataie de joc. Astfel, doar le arata dragilor mei colegi, ca nu exista consecințe, ca tot i-au burse pe copiat, si ca ei au fost “smecheri” ca au 50+ absente pe semestrul asta si deabia trec cu 5 la destule materii, in timp ce, eu m-am straduit in fiecare zi degeaba semestrul asta.

  2. Măcar dacă dau aceasta lege sa n-o facă pentru anul trecut , și în ultima săptămână din semestru. Normal ar fi fost ca măcar dacă dau bursa de la 9.50 sa o facă pe semestrul 1 , cum e normal !! Nu cum li se scoală lor

   1. Exact! Toti colegii mei(80%), au media genrala anul trecut peste 9.50 ca au copiat de nu au mai putut. In timp ce, eu am incercat sa fiu mai onest, si media generala anul trecut mi-a iesit numai 9.22.
    Semestrul asta, m-am chinuit si am reusit sa i-au media 9.52. (Chiar azi am fost ascultat, ca sa imi ridic media generala la informatica de la 8 la 9, ca sa imi creasca media semestriala de la 9.47(7) la 9.52). Fiind unul dintre putiini colegi din clasa mea sa reușească asta.
    Si acum, sa nu i-au bursa, in timp ce colegii mei (cei mai multi deabia trecand la unele materii cu 5, si nici nu avand media semestriala peste 9) i-au bursa. Sincer mi-se pare o batjocură la adresa mea, si a tuturor care eu media peste 9.50 semestrul asta.

 25. Pai ba scarbele dracului, cum se face ca pentru magistrați aveți bani pentru pensiile voastre speciale aveți bani, dar când vine vorba de elevi le tăiați și puținul ala pe care îl aveau!! Rușine sa va fie!!

 26. Cum sa ofere bursa de la 9.50?Cică cine învață dar toții copii care au 9.50 sau peste sunt deja cei care sunt plini de bani și nu mai au nevoie sa facă nimic în acel timp.Cum ar putea sa aivă un copil (care lucrează în același timp ca sa își plătească rechizitele deoarece familia acestuia nu isi permite) media peste 9.50

 27. România educată este doar un slogan ieftin. Acum este ieftin si la propriu. Nu va costa nimic. Si va fi gratis in curand pentru ca nu va exista. Abandonul nreducat ii va lua locul . Felicitari! Tocmai ati arătat copiilor cat prețuit voi munca lor.

 28. Pt acești copii care învață, nu se pot acorda burse ,dar lor se pot acorda pensi speciale,diurne,plecării în străinătate pe banii statului si multe altele ,e.t.c.!!Sunteți un guvern incompetent și deplorabil!Lăsați de dorit în tot ce ,,hotărâți,,!!

 29. Ce prostie! Eu propun sa se ia cea mai mare medie avuta in timpul scolii si sa li se dea burse pe viata. Ce penibilitate!!!

 30. EU propun ca elevii să plătească statul că merg la scoală/liceu , ce nesimţiţi sunt aştia că ne dau bani pentru că luăm medii bune…….. 🙂

 31. Pai,bine,
  Si cei care nu au peste 9.50 anul trecut,dar pe acest semestru?
  Bursa pentru ei s-a dus in buzunarele lui Cimpeanu sau cum?

  1. Eu sunt fix in aceasta situatie. Anul trecut am avut media 9.22 in timp ce toti colegii mei au copiat de au rupt si au iesit cu medii de 9.50+.

   Semestrul asta, m-am chinuit si am reusit sa i-au medie de 9.50 in timp ce, dragi mei colegi (care au copiat anul trecut) plutex fix deasupra corijenteti cu 5/6 la destule materii.

   Sincer batjocură. Si ma simt ca si cum tocmai as fi fost pacalit. Eu semestrul asta, am muncit in poma, ca bursa mea, sa mearga la cei care nu au pus nici jumatate din efortul meu

 32. Circ si paine. Nu dom’le, nu trebuie dat copiilor. Sa dam magistratilor din plin, sa fure politicienii cu zece maini, sa se indestuleze toti dar nu dam copiilor ca nu e etic si moral. O sila totala fata de asemenea specimene care au descoperit de ce bugetul tarii e saracit. Domn’ministru cascati ochii mai bine la ce a ajuns scoala! Si lasati povestile cu inchiderea școlilor! Amenintati in alta parte! Lasati copiii sa invete. Vine si plata pentru toata aceasta mizerie pe care o gestionati cu mândrie!

 33. Atâta timp cât se dau note mari pe care elevii nu le merită, domnule Ministru se vor da iar bani, analfabeților funcționali. Sunt părinți care vin și cer note mari pentru burse, sau sunt profesori și directori care fac presiuni asupra profesorilor care pun note pe merit, dar mici. Sunt elevi care iau burse de merit deși au sute de absențe motivate de diriginți, asta demonstrând că nu au trecut pe la ore.
  Cred că bursele trebuie date în baza notelor de la teze, care ar trebui să se dea ca și Evaluarea Națională .
  În sfârșit ministrul Educației a luat o decizie extrem de bună.
  Normal că elevii protestează, doar nu vreți să învețe, mai bine cerșesc, cu asta sunt obișnuiți.

  1. Copilul care are medie peste 9, eu zic ca este un copil bun. De ce sa nu fie stimulat? Si oricum, banii erau pe categorii de medii. Adica cel cu 9.20 (exemplu din familie), ar fi meritat si el 100-150 lei? Caci cel cu 9.50 lua 300, iar cel cu 10.00, lua 400! Asa era in sect.2, nu stiu alte sectoare! Sau nu vi se pare corect? Sau nu aveti copii? Puteau sa creasca de la 8.50 la 9.00, nu la 9.50, dar sa nu le dubleze, ca sa ia cat mai multi copii…chiar si suta aia de lei era buna…

   1. Copilul meu este bursier, în sectorul 2 are media generala 9,69 dar bursa de merit a primit-o nu 300 în fiecare lună, ci calculata pe zile, oricum 260 cel mai mult. Nu am înțeles dc mi s-a spus ca așa se calculează!

 34. NU se schimba regurile in timpul jocului . rusine trebuia sa schimbe legea cu aplicare la un inceput de an scolar nu la jumatatea anului scolar. Unii elevi au tras tare sa obtina media de 9,50 pe semestrul I sa isi pastrese bursa si surpriza au pierdut bursa pentru ca anul trecut a avut media 9,49, si cel care acum in sem.I a obtinut media 8,90 primeste tot anul scolar , ce inseamna revizuirea semestriala si media la purtare de 10 era prioritara. ce este CORECT

  1. Sunt in exact aceasta situatie. Anul trecut am avut 9.22, iar colegii mei care au copiat de au rupt au avut 9.50+. Anul asta m-am straduit si am reusit sa am media 9.52.

   Si uite surpriza acum, ca colegii mei care sunt aproape in situatie de corijenta la unele materii, i-au bursa cu medii mai mici de 9 pe semestrul asta, in timp ce eu nu mai i-au nimic. Bataie de joc sincer.

 35. Pe cine reprezinta acești elevi?
  Bursele de merit nu ar trebui sa fie acordate pe MERIT??? 8,50 este o medie de merit???
  Sunt copii conștiincioși care merita, în timp ce alții, doar cu norocul anumitor profesori înțelegători, reușesc sa treaca”cu brio” de media 8,50!!

 36. Fiica mea degeaba are medii peste 9.50 din clasa a 9 a nu a luat bursa niciodată deoarece e condiționată de salariul părintelui.
  Pot lua aceste burse doar copii cu un venit foarte mic pe ap de membru al familiei.. Și atunci ce se discuta aici?!

  1. Bursa de merit nu are legatura cu salariul parintelui. Este cea care se obtine in functie de media copilului. Atat. Si copilul dvs s-ar fi incadrat la ea! depinde unde locuiti… Dvs.verificati ca in sect.4, este posibil sa nu existe (dl. primar nu acorda, are altceva de facut cu banii, acorda doar celor cu 10.00).
   Acum a urcat de la 8.50 la 9.50. Ar fi putut sa o urce doar cu 0.5, nu cu un punct….

   Bursa de studiu este cea conditionata de venitul parintilor…

  2. Anabir Lili bursa de merit nu este aceeași cu cea socială. Cea socială este condiționată de venitul părinților, respectiv proprietățile deținute de aceștia.

 37. Elevii mediocri mizeaza pe faptul ca medii generale intre 8,50 si 9 se obtin relativ usor, întrucât părinții elevilor fac mereu scandal daca la anumite materii nu li se incheie elevilor media 10(religia,educație fizica, educatie plastica, tehnologie, muzica, opționale). Deci vreo șapte materii la care ai media 10,le ridica media generala intre 8,50 si 9,chiar un pic mai mult.
  Nu e corect sa se dea bursa de merit unui elev a carui medie generala este ridicata astfel peste 8.50.
  Corect pentru bursa de merit este un prag de cel putin 9,50.
  Bursele sociale, de boala, sau pentru copii orfani de un parinte, se acorda indiferent de situatia la invatatura a elevului.
  Dar bursa de merit este cu totul altceva.

  1. Ai idee câte referate și proiecte face un elev de la profil tehnologic pt media 9? Băiatul meu are opt ore de școală,merge 4 ore la muncă (distribuție pe bicicletă),in weekend are activități cu cercetașii, ascultă audio multe din lecturile suplimentare și spui că obține media ușor! Mulți dintre voi stați acasă pe bani câștigați de părinți și vă copiați temele de pe aplicații nu vă gândiți cum să reușiți in viața.Apoi vine facultatea plătită tot de mama,serviciu bun tot prin intervențiile lui tata și uite așa vb toți cei care stăm în confortul scaunului de birou fără alte griji.Am băiat clasa a 11 și după împlinirea vârstei de 16 ani a cerut acordul să muncească (livrator) și își dorește o carieră militară (MAPN) nu fricoși care se ascund după fusta mamei.Asa că rușine celor care gândesc că nu se muncește pt media 9-8.50!

   1. Daca nu a reusit nici macar sa intre la un liceu adevarat (Caragiale, Creanga, Mihai Viteazu, Spiru Haret | licee cu profile reale e.g mate info, științele ale naturii), in schimb la un liceu cu profil tehnologic. Iti spun eu ca chiar nu merita. Deoarece la licee tehnologice scoala e din 2 in 3 cu proiecte, in timp ce la licee reale chiar se invata carte.

 38. Aceasta decizie arata cat de mult ministrul este preocupat de atragerea elevilor catre scoala!? Marle economii (aceasta este realitatea!) se fac pe carca elevilor, a penonarilor si a celor care muncesc pe salarii de mizerie! RUSINE!

  1. Cum sa ofere bursa de la 9.50?Cică cine învață dar toții copii care au 9.50 sau peste sunt deja cei care sunt plini de bani și nu mai au nevoie sa facă nimic în acel timp.Cum ar putea sa aivă un copil (care lucrează în același timp ca sa își plătească rechizitele deoarece familia acestuia nu isi permite) media peste 9.50

   1. Să le fie rușine! Eu am muncit ca un câine tot semestrul I, numai ca să aflu că niște angajați incompetenți ai Ministerului Educației fură alocații mie și altor copii care și-au dedicat nenumărate ore școlii. Unde este răsplata noastră? Rușine! Rușine! Rușine!

   2. Vreau sa întreb și eu am fata la facultate anul 2 nu a primit nici un fel de bursa are media 9.50 unde trebuie sa ma adresez toată ziua la facultate și nu primește nici sociala nici de merit nu cred cai normal asa ceva

    1. Pentru cei care nu au situație financiara bună este și la noi împrumutul pentru studii.Dar după ce termini trebuie sa dai banii înapoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Mi-e teamă că vom fi obligați să acceptăm un număr prea mare de elevi care vor repeta, vrând-nevrând, anul școlar”, spune Ministrul Educației: În localitățile care intră în carantină „ne vedem puși cumva cu spatele la zid”

„Mi-e teamă că vom fi obligați să acceptăm un număr prea mare de elevi care vor repeta, vrând-nevrând, anul școlar”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o conferință online organizată…
Vezi articolul

Dezvoltarea unor consorții pentru învățământul tehnic superior și extinderea sprijinului pentru hub-uri digitale în universități, cu bani din PNRR, discutate de guvern cu rectorii Consorțiului Universitaria

Crearea unei “rute profesionale complete pentru învățământul tehnic superior”, cu un buget de 338 de milioane de euro, precum și extinderea accesului universităților la bugetul de 500 de milioane de…
Vezi articolul

VIDEO Povestea cărții de povești pentru copii pentru care se bat edituri din alte țări / Alex Donovici: Seria ȚUP a început de când am văzut-o pe Lorelai Moșneguțu cum a apărut cântând la pian cu degetele de la picioare, fără mâini

Poveștile clasice pentru copii sunt cunoscute tuturor părinților care aleg să citească o carte în loc să îi lase pe aceștia în fața televizoarelor. Există, în ultimii ani, o tendință…
Vezi articolul