Încă un protest în școli. Consiliul Elevilor îndeamnă elevii să poarte negru timp de o săptămână „pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la inechitatea în acordarea burselor”

3.343 de vizualizări
Foto: CNE
Elevii sunt îndemnați să poarte haine de culoare neagră timp de o săptămână „pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la inechitatea în acordarea burselor”, potrivit unui comunicat pus pe Facebook de Consiliul Național al Elevilor.

„Săptămâna aceasta, elevii din România poartă negru, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la inechitatea în acordarea burselor! Pentru noi, nevoile și dorințele elevilor au fost mereu priorități, însă nu putem spune acest lucru și despre autoritățile responsabile de sfera educației.

Acest aspect face ca, și de această dată, Ministerul Educației să demonstreze cât de mult (dez)interes poate manifesta la adresa opiniilor elevilor, prin ridicarea pragului minimum ce condiționează elevii în procesul de luare a bursei de merit, acesta fiind urcat de la 8,50 la 9,50. Protestează și tu alături de noi – poartă negru în ultima săptămână de școală a acestui semestru și postează fotografiile pe rețelele de socializare!”, scriu reprezentanții CNE pe Facebook.

Protestul vine în condițiile în care 6 asociații ale elevilor au anunțat luni dimineață că, pe durata săptămânii 10-16 ianuarie, elevii vor organiza o grevă japoneză în semn de protest față de tăierea burselor, iar elevii vor purta pe durata orelor de curs, la braț, o banderolă albă.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Aproape toți coordonatorii județeni ai programului de ore remediale cu finanțare europeană de 30 de milioane de euro sunt angajați ai inspectoratelor școlare județene și au fost singurii candidați pe post – document

Aproape toți coordonatorii județeni (41 din 42) din cadrul Programului național de educație remedială sunt angajați ai inspectoratelor școlare județene, potrivit unui document publicat de Romaniacurata.ro. Potrivit sursei citate, în…
Vezi articolul