Mai multe asociații ale elevilor anunță grevă japoneză săptămâna aceasta. Elevii protestează față de tăierea burselor

3.526 de vizualizări
Foto: Asociații de elevi
Pe durata săptămânii 10-16 ianuarie, elevii vor organiza o grevă japoneză în semn de protest față de tăierea burselor, anunță într-un comunicat Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Elevilor din Timiș (AETM).

Luni, 10 ianuarie, elevii din mai multe licee din 6 județe ale țării au pornit o grevă japoneză față de schimbările criteriilor de acordare a burselor. Astfel, elevii vor purta în următoarea săptămână, pe durata orelor de curs, la braț, o banderolă albă, pentru a protesta față de modificarea abuzivă a criteriilor de acordare a burselor, potrivit comunicatului.

În urma protestului organizat de asociațiile de elevi, Ministerul Educației a declarat faptul că nu va modifica înapoi criteriile de acordare a burselor. În acest sens, asociațiile de elevi vor continua cu acțiuni, lansând o petiție și începând o grevă japoneză, precum și vor acționa în instanță ordinul respectiv.

„Îndemnăm toți elevii care își vor pierde bursa în urma modificărilor aduse, precum și elevii ce doresc să fie solidari cu colegii lor, să poarte în această săptămână o banderolă albă la mână”, scriu reprezentanții asociațiilor de elevi.


4 comments
  1. Propun și cadrele didactice sa între in greva generală de pe data de 17 Ianuarie, deoarece ei chiar nu și-au primit nicio mărire prevăzută in lege! Dacă elevii știu doar de drepturi, și profesorii au la fel de multe drepturi și este momentul sa înceapă sa protesteze, ca sa nu mai fie călcați in picioare de guvern!

  2. Propun sa se dea bursa de merit de la nota 2. Și sa se ia în considerare doar cea mai mare nota primita în ultimii 5 ani. Și sa se accepte și declarații pe propria răspundere referitoare la note, nu doar catalogul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Părinții sunt întrebați dacă sunt de acord cu examenul la Colegiile naționale care suspendă obligativitatea Evaluării Naționale și dacă sunt de acord cu noul Bacalaureat din proiectele de legi ale Educației – sondaj lansat de Federația Părinților

Un chestionar de consultare pentru părinți, cu privire la admiterea la liceu și noul Bacalaureat din proiectul de lege a învățământului preuniversitar, a fost lansat de Federația Națională a Asociațiilor…
Vezi articolul