Sorin Cîmpeanu, președintele Consiliului Rectorilor: Sper că nu vom avea o lege a educației pe repede înainte, cum a fost schimbată metodologia de evaluare a școlilor doctorale

Promovarea pe post - incompatibilități

Sorin Cimpeanu / Foto: Inquam Photos - Alexandra Pandrea

Acuzații dure din partea președintelui Consiliului Rectorilor, Sorin Cîmpeanu, la adresa modificărilor aduse de Ecaterina Andronescu procedurii de evaluare a școlilor doctorale. Noile reguli încalcă legea educației, reglementarile europene și rezoluția rectorilor, a declarat Cîmpeanu, la Parlament.

Îmi exprim speranța că nu vom avea o lege a educației care să fie promovată pe repede înainte prin asumarea răspunderii, pe același model prin care am schimbat metodologia de evaluare a școlilor doctorale în plin proces de evaluare”, a declarat Cîmpeanu.

Deputat neafiliat și rector al Universității de Științe Agronomice din București, Sorin Cîmpeanu a declarat că “este regretabil” că ministrul Educației a modificat metodologia de evaluare a școlilor doctorale. “pentru următoarele motive:

Amintim că și studenții de la ANOSR au avertizat că este alarmant că dispar experții internaționali din metodologia de evaluare a școlilor doctorale semnată de Ecaterina Andronescu. Detalii aici

În ceea ce privește noile legi ale educației promise de Ecaterina Andronescu în fața sindicatelor, cu termen de a fi trimise în parlament finalul lunii martie, Sorin Cîmpeanu a declarat la începutul lui februarie că “într-un an cu efervescență politică specifică unui an electoral, nu credem că o lege a educației poate să fie ferită de interese politice”.

Foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Citește și:

 

Exit mobile version