Sorin Cîmpeanu susține că, la București, specialiștii prevăd depășirea pragului de 6/1000 în octombrie pe o perioadă “de 10-12-14 zile, după care ne putem întoarce la școală cu prezență fizică”

Foto: © Sergii Kateryniuk - Dreamstime.com

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a reluat luni seară, într-o intervenție la B1 TV, estimările că în București pragul epidemiologic de 6/1000 va atins în a doua jumătate a lunii octombrie, moment din care “școlile vor trebui să treacă în online”. El a susținut, cu aceeași ocazie, că “previziunile specialiștilor spun” că închiderea școlilor nu ar urma să fie de durată: depășirea pragului” va fi pe o perioadă relativ scurtă, de 10-12-14 zile, după care ne putem întoarce la școală cu prezență fizică”.

Sorin Cîmpeanu la B1 TV:

Ministrul vorbise și duminică seară, la Digi 24, despre necesitatea ca școlile din București să se închidă când pragul de 6/1000 va fi cel mai probabil atins în octombrie. El a spus cu acea ocazie că “este posibil ca în București, în a doua jumătate a lunii octombrie, să ajungem la pragul de 6 la 1000, prag de la care, din păcate, școlile vor trebui să treacă în online până rata de infectare va coborî”.

Sorin Cîmpeanu a făcut declarațiile în contextul în care alți doi oficiali au abordat subiectul, la sfârșitul săptămânii trecute, prin prisma nevoii desfășurării școlii față în față:

Foto: © Sergii KateryniukDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil. Pentru școli, elevi și studenți Dreamstime.com oferă 50% reducere la toate planurile, până la sfârșitul lunii septembrie.

Exit mobile version