Sorin Cîmpeanu va fi vicepreședintele Senatului – surse / Fostul ministru al Educației a demisionat din funcție, acuzat de plagiat

Foto: Agerpres Foto

Fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, va fi vicepreședintele Senatului României, conform decizie luate luni seara de biroul politic al Partidului Național Liberal, potrivit surselor Edupedu.ro. Acesta îl va înlocui pe actualul vicepreședinte al camerei superioare, Virgil Guran. Cîmpeanu și-a dat demisia din funcția de ministru al Educației în urma unui scandal de plagiat, pe 29 septembrie 2022.

Senatul, camera decisivă a Parlamentului pentru legile Educației, are patru vicepreședinți.

Cîmpeanu este vicepreședinte al PNL din septembrie 2021 și a fost al doilea ministru care a demisionat după un scandal de plagiat din Guvernul Ciucă, după Florin Roman, ministrul Cercetării și Digitalizării.

Sorin Cîmpeanu este unul dintre cei trei specialiști ai PNL care vor „corecta” legile Educației, în varianta propusă coaliției de guvernare de ministrul actual, Ligia Deca, înainte ca proiectele să intre în Guvern și să fie asumate de Executiv pentru a fi trimise apoi Parlamentului, potrivit surselor Edupedu.ro.

Virgil Guran, senatorul PNL pe care îl va înlocui Cîmpeanu, a fost liderul liberalilor de la Senat. El este cel care în iunie 2021 spunea, de la tribuna Parlamentului, „haideți să nu ne mai ascundem, să spunem adevărul: fiecare își dorește să aibă în partidul lui un director de școală, mai ales într-o comună, unde directorul de școală dă tonul, este adevărat”.

Articol în curs de actualizare

Exit mobile version