Sorin Cîmpeanu va fi vicepreședintele Senatului – surse / Fostul ministru al Educației a demisionat din funcție, acuzat de plagiat

2.706 vizualizări
Foto: Agerpres Foto
Fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, va fi vicepreședintele Senatului României, conform decizie luate luni seara de biroul politic al Partidului Național Liberal, potrivit surselor Edupedu.ro. Acesta îl va înlocui pe actualul vicepreședinte al camerei superioare, Virgil Guran. Cîmpeanu și-a dat demisia din funcția de ministru al Educației în urma unui scandal de plagiat, pe 29 septembrie 2022.

Senatul, camera decisivă a Parlamentului pentru legile Educației, are patru vicepreședinți.

Cîmpeanu este vicepreședinte al PNL din septembrie 2021 și a fost al doilea ministru care a demisionat după un scandal de plagiat din Guvernul Ciucă, după Florin Roman, ministrul Cercetării și Digitalizării.

Sorin Cîmpeanu este unul dintre cei trei specialiști ai PNL care vor „corecta” legile Educației, în varianta propusă coaliției de guvernare de ministrul actual, Ligia Deca, înainte ca proiectele să intre în Guvern și să fie asumate de Executiv pentru a fi trimise apoi Parlamentului, potrivit surselor Edupedu.ro.

Virgil Guran, senatorul PNL pe care îl va înlocui Cîmpeanu, a fost liderul liberalilor de la Senat. El este cel care în iunie 2021 spunea, de la tribuna Parlamentului, „haideți să nu ne mai ascundem, să spunem adevărul: fiecare își dorește să aibă în partidul lui un director de școală, mai ales într-o comună, unde directorul de școală dă tonul, este adevărat”.

Articol în curs de actualizare


8 comments
  1. Vicepresedintele de senat are in echipa si secretar general ?
    Daca nu are, sa se modifice schema … ma gandesc la cineva competent pentru functie.

  2. Plagiatorii revin in functii. Hotii sunt tot hoti pentru restul vietii. Cu aceste scursuri nu sunt sanse pentru o tara moderna.

  3. Poveste veche, actori noi. Am spus-o dinainte de a-și da demisia din minister, se copiază metoda Iordache. In deplină bătaie de joc la adresa celorlalți, martori la demisia de “onoare”, dezonoratul a fost ales expertul partidului, astăzi devine vicepreședintele Senatului, mâine va fi și președintele comisiei speciale de zootehnizare a educației naționale, poimâine va livra exact ce a promis, suine, și apoi, precum “altă întrebare”, va urma calea meditației pe un salariu imens și nemeritat, într-o republică unde își poate decide singur titlurile, onorurile, pupătorii în dos și salariile lor (unii numiți miniștri). Păcat că toată această joacă de-a democrația o să usture pe mulți. Ei uită că în aceste plaiuri, privite de ochii lui Dumnezeu și de dreptatea Sa, binele furat este doar o iluzie. Prevăd că în viitorul “non-extremist” al patriei se vor regăsi mulți dintre cei batjocoriți “democratic”.

  4. Neașteptat, dar așteptat cumva.
    Ce exemplu primim noi, ca elevi ? Că atunci când copiezi primești recompense precum cea de vicepreședinte a Senatului?
    Incredibil, dar adevărat.
    Mă întreb cum o persoană acuzată de plagiat, fost ministru al educației, poate “ corecta “ legi ale educației. Actualul ministru al educației a respins ideile fostului ministru cu privire la acest proiect de lege, iar fostul ministru le va corecta. Unde mai este logica ? Nicăieri în această lume politică, din păcate …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

FOTO 40 de membri ai alianței „O Voce pentru Educație” discută în Delta Dunării despre o nouă lege a Educației, cu Radu Szekly, consilier al ministrului, cu președinta ARACIP și reprezentanți ai Guvernului

A doua reuniune a Alianței „O Voce pentru Educație”, formată din organizații non-profit, mediul privat și cele mai importante instituții educaționale din România, are loc vineri la Sfântu Gheorghe unde…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

Boncănitul cerbilor, întoarcerea prigoriilor, iarna în Munții Rodnei și toamna pădurilor virgine: Natura țării, prezentată interactiv prin imagini spectaculoase și Quiz-uri în aplicația educațională gratuită “România sălbatică”

Nuferi albi din Balta Mică a Brăilei, cocoșul de mesteacăn din Munții Rodnei, Piatra Craiului învelită în zăpadă, Cheile Bicazului înghițite de ceață – fauna și flora României, imagini spectaculoase…
Vezi articolul

DOCUMENT Elevii de clasele a VIII-a și a XII-a, plus cei din anii terminali de la școlile postliceale și profesionale vor putea merge fizic la școală, indiferent de scenariu, potrivit hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență

Elevii de clasele a VIII-a și a XII-a, plus cei din anii terminali de la postliceale și școlile profesionale vor putea merge fizic, la școală, indiferent de scenariul în care…
Vezi articolul