Statisticile din 2020 arată că şcolile nu au fost un factor de supra-răspândire a COVID-19 – Organizația Mondială a Sănătății

Foto: Wavebreakmedia Ltd | Dreamstime.com

Şcolile nu au fost, în mod general, un factor de supra-răspândire a coronavirusului şi doar în cazuri excepţionale au devenit sursă de transmitere a COVID-19, mai ales când nu au fost respectate măsurile de prevenire, potrivit unor studii realizate de-a lungul anului 2020 și coroborate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), relatează EFE, preluată de Agerpres.

 Printre principalele concluzii OMS figurează şi faptul că şcolile au reflectat situaţia epidemică a comunităţii din care fac parte şi că, atunci când transmiterea virusului este scăzută la nivel comunitar, copiii şi centrele de învăţământ nu au devenit focare de contagiere cu COVID-19.

În schimb, când numărul cazurilor a crescut în rândul populaţiei, cum s-a observat în ultimele trei luni în mai multe părţi ale lumii, măsurile preventive şi de protecţie din şcoli devin indispensabile.

Constatările și concluziile OMS:

În faţa apariţiei noilor variante ale coronavirusului SARS-CoV-2 potenţial mai contagioase, OMS este de părere că trebuie făcute analize suplimentare pe categorii de gen şi vârstă şi trebuie verificat dacă au un impact diferit în ce-i priveşte pe copiii.

Photo 199133236 © Wavebreakmedia LtdDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version