Ștefan Dascălu a fost premiat la Oxford pentru implicarea sa în România. Tânărul cercetător este specializat în imunologie și face parte din Rețeaua de Solidaritate

Ștefan Dascălu / Foto: Rețeaua de Solidaritate

Cercetătorul Ștefan Dascălu a primit prestigiosul premiu pentru impact social din partea Universității Oxford și a Consiliului Național de Cercetare în Bioștiințe din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (UKRI – BBSRC), anunță Rețeaua de Solidaritate.

Ștefan a părăsit Suceava natală acum șase ani când a plecat să studieze Științe Biologice la Oxford, unde şi-a finalizat studiile de licență cu specializarea în epidemiologie teoretică. Acum, Ştefan este cercetător doctorand în Ştiințe Biologice Interdisciplinare cu specializarea în imunologie, program pentru care el a obținut o finanțare integrală printr-o bursă din partea guvernului Marii Britanii.

Tânărul cercetător a dat dovadă de puternice reflexe sociale și încă de la începutul pandemiei a contribuit atât prin activități de cercetare cât și prin comunicare științifică la dialogul public din țara sa natală. A avut sute de intervenții de înaltă calitate științifică în mass media românească și a făcut eforturi ca publicul românesc și autoritățile să aibă acces la informații medicale corecte.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.
Exit mobile version