Student la master și la licență, simultan, în aceeași facultate? Se întâmplă la Universitatea Andrei Șaguna din Constanța, acuză un fost decan. “Pot exista” astfel de situații, spune instituția. Ministrul a trimis corpul de control

Foto: Facebook.com - Universitatea "Andrei Șaguna" din Constanța

La Universitatea Andrei Șaguna (UAS), instituție privată de învățământ superior din Constanța, studenții pot urma simultan studii de licență și de master, acuză fostul decan al Facultății de Psihosociologie de acolo, în reclamații oficiale confirmate de acesta pentru Edupedu.ro. O reprezentantă a universității afirmă că acest lucru ar fi conform normelor în vigoare și spune că “pot exista” astfel de situații. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a confirmat pentru Edupedu.ro că a trimis la Andrei Șaguna corpul de control, pentru a verifica situația.

Cristian Barna, fost decan al Facultății de Psihosociologie de la UAS, a confirmat pentru Edupedu.ro că a reclamat trei probleme la această instituție. Prima și cea mai importantă și cea care l-a determinat, spune el, să-și dea demisia în luna mai a.c., după câteva luni în funcție, a fost aceea că acolo sunt “10-15 studenți” la studii de licență care sunt înscriși simultan sau s-au înscris mai întâi la master, în cadrul aceleiași facultăți.

Universitatea Andrei Șaguna este condusă, din funcția de președinte, de fondatorul Andrei Papari, în prezent rector figurând fiul acestuia, George Daniel Papari. Despre aceștia, mai jos.

Cristian Barna a explicat pentru Edupedu.ro reclamațiile făcute:

El precizează că a mai reclamat două probleme:

Ce spune Universitatea

La solicitarea Edupedu.ro, Universitatea Andrei Șaguna a răspuns prin Prorectorul Andra Seceleanu. La întrebarea dacă există studenți care urmează simultan programe de master și de licență la Facultatea de Psihosociologie, aceasta spune că, în condițiile normative de acum, “pot exista situații în care un candidat a fost admis la o specializare de licență și la o specializare de masterat și să le urmeze concomitent”, dar, trimițând la existența unor alte studii de licență prealabile studiilor de masterat, afirmă că nu ar fi vorba de o schimbare în ordinea studiilor universitare.

Andra Seceleanu, prorector:

În privința celorlalte probleme reclamate de Cristian Barna, ea explică organizarea unor sesiuni de examene de cel mult trei ori pentru o disciplină. Iar în cazul afirmației că ar fi persoane fără doctorat care predau la master, ea răspunde categoric “Nu!”.

Andra Seceleanu:

Despre conducerea Universității Andrei Șaguna:

Instituția de învățământ superior, fondată în 1992, este condusă de Prof. Univ. Dr. Aurel Papari în calitate de Președinte și de fiul acestuia, Prof. Univ. Dr. George Daniel Papari, Rector. Ambii s-au aflat în atenția publicului larg anul acesta:

În prezent, pe pagina dedicată Facultății de Psihosociologie a UAS, decan apare Prof. univ. dr. George Țical, director al Colegiului Național de Afaceri Interne din cadrul Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, profesor la Facultatea de Poliție din cadrul acestei instituții, devenit în 2009 conducător de doctorat în cadrul aceleiași Academii, unde MAI a propus desființarea școlilor doctorale în urma numeroaselor cazuri de plagiat.

Exit mobile version