Ministerul de Interne propune desființarea școlilor doctorale de la Academia de Poliție, ca urmare a numeroaselor teze de doctor obținute fraudulos, prin plagiat

445 de vizualizări
Sursă foto: Academia de Poliție “A. I. Cuza”
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a propus, într-un proiect de act normativ, desființarea școlilor doctorale de la Academia de Poliție, în urma numeroaselor teze de doctorat plagiate.

Anul trecut, în premieră pentru mediul academic din România, Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” a devenit prima universitate din țară care a pierdut dreptul de a mai acorda titluri de doctor ca efect al unei serii de cinci sancțiuni primite pentru repetate încălcări ale eticii și integrității academice.

”Programul studiilor organizare de către școlile doctorale din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, aflate în desfășurare la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, se desfășoară în continuare până la finalizare, în conformitate cu programele individuale de cercetare științifică”, se arată în proiectul de act normativ de pe site-ul MAI.

Citește articolul integral pe G4Media.ro


1 comment
  1. Haideti d-le! Sa nu ne spuneti ca politia fura! Neavand scoala multa si cat de cat de calitate sigur, sigur ca n-au stiut ce-i aia plagiat astfel ca pot fi absolviti de vreo vina. Vroia gradatul un ban in plus la leafa, niste privilegii acolo, astfel ca avand atat de multe exemple ,,pozitive” anterioare care-au reusit au luat-o toti pe drumul batatorit. Acum pe bune! Cum sa desfintezi o scoala care face politistul mai citit, mai educat? Toate-s cu susu-n jos pe aceste meleaguri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Clasamentul Times Higher Education al reputației universităților: Harvard, MIT și Stanford conduc în ranking / O singură universitate din Europa Centrală și de Est a fost inclusă

Universitatea Harvard, Massachusetts Institute of Technology și Universitatea Stanford conduc clasamentul internațional Times Higher Education al universităților în funcție de reputație – ediția 2022, ranking dat publicității miercuri. În clasament…
Vezi articolul

Reprezentanții studenților, reacție la documentul transmis de minister universităților: Este apanajul comunităților universitare să stabilească dacă vor continua activitățile didactice din acest an universitar în format fizic sau online

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) a reacționat la documentul transmis vineri de minister universităților, în care a anunțat că va permite opțiunea studiilor online. Reprezentanții studenților salută…
Vezi articolul

Rezidențiat 2019. Specializarea în chirurgie orală și maxilo-facială, doar pentru medicii cu două facultăți absolvite, potrivit unui proiect de Ordin. ANOSR susține că e o discriminare și cere implementarea treptată a măsurii

Actualele generații de studenți ar fi discriminate dacă aceștia ar dori să opteze pentru specializarea de Chirurgie orală și maxilo-facială, susține Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) într-un…
Vezi articolul