Anchetă europeană pentru posibilă fraudă cu fonduri Erasmus, la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu – prejudiciu de aproximativ un milion de euro

3.799 de vizualizări
Foto: Facebook.com / Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu
Percheziții domiciliare au loc, marți, în județul Sibiu, în cadrul unei anchete a Parchetului European (EPPO) la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, suspectată de fraudă cu fonduri Erasmus, informează instituția, potrivit Turnulsfatului.ro. Aceasta notează că angajați ai universității, responsabili de coordonarea Serviciului de Relații Externe, ar fi întocmit contracte fictive cu diverși cetățeni din Asia de Est pentru a primi finanțare în două proiecte Erasmus+ Partner Countries.

”De asemenea, se înțelege că studenți, doctoranzi și cadre didactice din Asia au continuat să figureze pe statul de plată a două proiecte de mobilitate Erasmus Mundus, deși contractele lor erau aproape încheiate. Se crede că semnăturile lor au fost falsificate pentru a transfera banii către alte persoane.

În total, prejudiciul estimat se ridică la aproximativ 1 milion de euro”, transmite EPPO în comunicat. Procurorii europeni precizează că actuala conducere a Universității Lucian Blaga cooperează, tot ea fiind cea care a depus plângerea inițială în cadrul acestei anchete.

EPPO este un organism independent al Uniunii Europene, responsabil cu anchetarea, urmărirea penală și trimiterea în judecată pentru infracțiuni împotriva intereselor financiare ale UE.

  • Potrivit TurnulSfatului, Inspectoratul de Poliție Sibiu confirmă perchezițiile domiciliare, efectuate de zeci de polițiști din cadrul IPJ, instituție care spune, însă, că nu este de competența sa comunicarea pe acest subiect.

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Replica Facultății de Teologie pentru conferențiarul Claudiu Tufiș: instituția acuză un “atac mișelesc” în spiritul unor “idei vechi bolșevice”, după ce acesta semnalase că Teologiei ar urma să-i fie alocate mai multe locuri decât unor facultăți de științe ale Universității din București și apreciase că „facultățile de teologie nu au ce căuta în universități”

“Atac necolegial și lipsit de respect și etică”, “atac mișelesc” susținut de un “promotor al unor idei vechi bolșevice” – în astfel de termeni a reacționat, vineri, Facultatea de Teologie…
Vezi articolul

Modificarea circularei privind încheierea mediilor elevilor în acest an școlar, cerută de sindicatul FSE Spiru Haret, după o „eroare” făcută de Ministerul Educației: Reveniți de urgență asupra adresei

Modificarea circularei nr. 3808/DGIP/07.06.2021 privind încheierea mediilor elevilor în acest an școlar este cerută public Ministerului Educației de sindicatul FSE Spiru Haret, scrie scoalaromaneasca.ro. Reprezentanții sindicatelor arată că adresa trimisă…
Vezi articolul