Raluca Turcan: Ne asumăm răspunderea pe includerea transportului școlar în sfera serviciilor publice, dacă nu reușim să abrogăm Ordonanța 51. Ne punem mandatul pe masă

1.465 de vizualizări
Foto: gov.ro
“Ne vom asuma răspunderea, dacă nu reușim să aborgăm Ordonanța 51 care a lăsat transportul școlar în afara serviciilor publice de transport județean”, a anunțat în această dimineață vicepremierul Raluca Turcan. Prezentă la o conferință din cadrul gigantului proiect de formare a profesorilor, CRED, desfășurată la Rin Grand Hotel deținut de Robert Negoiță, vicepremierul Raluca Turcan a declarat: “ne punem mandatul pe masă pentru a rezolva această problemă a transportului elevilor spre școală. În două săptămâni, dacă problema nu este rezolvată în parlament, ne asumăm răspunderea”.

Ne vom asuma răspunderea. Să fie foarte limpede cât de hotărâți suntem să apărăm niște drepturi ale copilului, astfel încât învățământul în România într-adevăr să fie constituțional, la bază având Constituția și să fie gratuit“, a declarat Turcan.

Vicepremier cu atribuții de coordonare a educației, aceasta a afirmat că “în maximum două săptămâni ne asumăm răspunderea pe transportul elevilor, și anume includerea serviciilor de transport școlar în sfera serviciilor publice de transport. Ce înseamnă procedura asumării răspunderii? Înseamnă că ne punem mandatul pe masă pentru a rezolva această problemă a transportului elevilor spre școală. În două săptămâni, dacă problema nu este rezolvată în parlament, ne asumăm răspunderea“.

Declarațiile au fost făcute la o conferință de prezentare a proiectului “Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți” – CRED, proiect în valoare totală de peste 40 de milioane de euro finanţat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Conferința se desfășoară de-a lungul a două zile, la Rin Grand Hotel.

La deschiderea evenimentului au participat ministrul Educației – Monica Anisie, viceporemierul Raluca Turcan, ministrul Fondurilor Europene – Ioan Marcel Boloș, Head of Unit în Comisia Europeană – Cendrine de Buggenoms, consilierul pe educație al președintelui – Ligia Deca, președintele Academiei Române – Ioan Aurel Pop, și rectorul Universității din București – Mircea Dumitru. 

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Lotul olimpic național de matematică va fi selectat în cadrul Olimpiadei “Gazeta Matematică”, cu primele etape în februarie – anunță Societatea de Științe Matematice, după ce Ministerul a suspendat competițiile școlare

Olimpiada de matematică va fi organizată anul acesta de Societatea de Științe Matematice și se va numi “Olimpiada Națională Gazeta Matematică”, anunță organizația condusă de matematicianul Radu Gologan. “Ultima etapă,…
Vezi articolul

Ministerul strategiilor degeaba. Niciuna dintre cele patru strategii pe Educație din perioada 2015-2020, evaluate la 4,4 milioane de euro, nu și-a atins indicatorii propuși, iar „Ministerul Educației nu deține date despre sumele cheltuite pentru implementarea acestora” – raport al Guvernului

Ministerul Educației nu deține date referitoare la sumele cheltuite efectiv pentru implementarea acestor strategii, potrivit raportului „Diagnoza învățământului preuniversitar”, făcut de specialiști din Ministerul Finanțelor, Banca Mondială și Ministerul Educației.…
Vezi articolul

Ligia Deca, despre salariile directorilor de școli: Este o anomalie, pe care trebuie să o corectăm în grila de salarizare din învățământ / Îi rog să rămână în responsabilitățile pe care le exercită, pentru că mă aștept ca în timp relativ scurt să avem o soluție

„Este o anomalie, pe care trebuie să o corectăm în grila de salarizare din învățământ. Înțeleg foarte bine dificultățile, am mare încredere însă că directorii vor înțelege că este o…
Vezi articolul