Subiecte Simulare clasa a VII-a: Rezumat din basmul popular şi un text din Dilema Veche, la Limba și literatura română, simularea evaluării naționale 2019

Subiecte Simulare clasa a VII-a

Foto: Pexels.com

Subiectele de la simularea în premieră de către elevii de clasa a VII-a a examenului de Limba și literatura română sunt structurate pe două mari cerințe. Primul subiect le cere elevilor de clasa a VII-a să facă un rezumat din basmul popular “Ion Făt-Frumos”, iar la subiectul al III-lea elevii au avut de realizat o compunere liberă despre o activitate extrașcolară. Pentru subiectul nr II au fost 6 cerinţe legate de un text publicat în Dilema Veche.

Simularea examenelor de Evaluare Națională a început astăzi, la ora 9:00, cu testarea elevilor de clasele a VII-a și a VIII-a la Limba și literatura română. Subiectele de simulare sunt concepute de Ministerul Educației, sunt aceleași pentru toate școlile și pot să fie rezolvate în 2 ore.

Subiecte Simulare clasa a VII-a pentru Limba și Literatura Română

Elevii de clasa a VII-a au aflat că vor susține simulare abia în urmă cu o lună. Tot atunci, din documentele de simulare trimise de Minister către partenerii săi instituționali de dialog social a aflat și publicul că, la Matematică, Ministerul Educației vrea să introducă teste grile: “În vederea pilotării unei noi structuri posibile a subiectelor pentru Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a din anul școlar 2019-2020, variantele de subiecte pentru Simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VII-a în anul școlar 2018 – 2019 la Matematică vor conține, în proporție de minimum 30%, itemi obiectivi”, se arată în ordinul privind organizarea simulărilor anul acesta.

Iatp subiectele date la Simularea Evalearii Naţionale de clasa a VIII-a pentru elevii de clasa a VII-a integral, publicate de Ziarul Unirea, din Alba Iulia.

Citește și:

Exit mobile version