Subiectele date azi la Matematică și științele naturii la Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a

Proba de Matematică și științele naturii la Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a a avut loc azi în toate școlile gimnaziale și colegiile sau liceele care au clase de gimnaziu, din România. Subiectele date au fost obținte de Edupedu.ro și le redăm în continuare:

Testul 1

1. Orașul-stațiune Vatra Dornei din județul Suceava se află într-o depresiune intramontană, la confluența Bistriței Aurii cu Dorna și Neagra Șarului. El este cunoscut pentru apele minerale carbogazoase, dar și pentru nămolul de turbă din Tinovul Mare.

Elevii unei clase a VI-a au decis să meargă în vacanță în această regiune pitorească. Elevii au ajuns în tabără la Vatra Dornei și au participat la diverse activități care se desfășoară la munte: drumeții, tiroliană, orientare în natură, tir cu arcul etc.

Pentru a răspunde la cerinţele 1 – 5, citeşte următorul text:

Înainte de a participa la orele de tir cu arcul, instructorul menționează elevilor beneficiile acestui sport și le vorbește despre diferite tipuri de arcuri și despre materialele din care se pot confecționa acestea. Apoi, prezintă elevilor caracteristicile a patru tipuri de arcuri, pe care elevii le notează în tabelul următor:

Ministerul Educației a publica la ora 15:00 aceste teste.

Puteți descărca de aici testele în celelalte limbi materne (fișier .zip)

Foto: captura din test

Exit mobile version