Subiectele date azi la Matematică și științele naturii la Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a

165.832 de vizualizări
Proba de Matematică și științele naturii la Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a a avut loc azi în toate școlile gimnaziale și colegiile sau liceele care au clase de gimnaziu, din România. Subiectele date au fost obținte de Edupedu.ro și le redăm în continuare:

Testul 1

1. Orașul-stațiune Vatra Dornei din județul Suceava se află într-o depresiune intramontană, la confluența Bistriței Aurii cu Dorna și Neagra Șarului. El este cunoscut pentru apele minerale carbogazoase, dar și pentru nămolul de turbă din Tinovul Mare.

Elevii unei clase a VI-a au decis să meargă în vacanță în această regiune pitorească. Elevii au ajuns în tabără la Vatra Dornei și au participat la diverse activități care se desfășoară la munte: drumeții, tiroliană, orientare în natură, tir cu arcul etc.

Pentru a răspunde la cerinţele 1 – 5, citeşte următorul text:

Înainte de a participa la orele de tir cu arcul, instructorul menționează elevilor beneficiile acestui sport și le vorbește despre diferite tipuri de arcuri și despre materialele din care se pot confecționa acestea. Apoi, prezintă elevilor caracteristicile a patru tipuri de arcuri, pe care elevii le notează în tabelul următor:

Ministerul Educației a publica la ora 15:00 aceste teste.

Puteți descărca de aici testele în celelalte limbi materne (fișier .zip)

Foto: captura din test


19 comments
  1. După un an online,cu multe noțiuni noi neaprofundate,măcar dacă vor reuși să remedieze ceva când revin in format fizic,tot ar fi bine.

  2. Doar problema 7 le solicita o bună parte din timp,nu au aprofundat proprietățile triunghiurilor.Mereu vor fi nemulțumiri,măcar de s-ar îndrepta lucrurile odată cu revenirea fizică la școală.

  3. Sa-mi spuneti dvs, dragi profesori, în cat timp ati citit intrebarile? Cum puteti avea pretentia sa le rezolve într-o oră copiii? Ce vreti sa demonstrati?

  4. Bataie de joc asupra plozilor necomformisti si fara drepturi trimisi la puscarie sau cum i se mai zice in popor “Scoala”. Rusine!!

  5. Bătaie de joc.Biologie -cocosul de munte si alte aiureli după ce a învățat de a capiat sistemul digestiv,circulator,etc.Cine a făcut subiectele?Ce se urmărește?Ne demoralizează copiii.

  6. În 4,5 săptămâni de vacanta forțată, elevii au uitat proprietățile triunghiului isoscel relative la liniile importante, precum și și-au pierdut deprinderea de a conduce judecarea și calculele într-o problema mai complexa.
    Ce vrea domnul ministru sa dovedească prin a da evaluare naționala elevilor de clasa a sasea imediat după revenirea la cursuri după atâta pauza?
    , Ca nu sunt buni profesorii?
    Ca nu e buna scoala online?
    Sau ca dumnealui a făcut o gafa pedagogica de proporții?

    1. După un an online,cu multe noțiuni noi neaprofundate,măcar dacă vor reuși să remedieze ceva când revin in format fizic,tot ar fi bine.

      1. Doamna Daringa , un copil cu deprinderea de a învăța, a învățat și online, va învăța și venind pe băncile scolii.
        Un copil fără drag de carte și care vine la scoala doar ca să socializeze, învață mai rău la scoala (unde încearcă sa ii deranjeze pe colegi, sa aibă cu cine vorbi în timpul orelor de curs). Asa ca, online, acest tip de elev, poate se concentra mai bine, fiind singur. Sau statea și acolo cu camera închisă, plecând de colo colo.
        Nu de modul de interacțiune cu elevul depinde succesul actului de învățare, ci de fiecare elev în parte. De aceea în aceeași clasa, sunt și copii responsabili, atenți și activi la orele de curs, dar și copii care nu sunt cu gândul la lectie și care nici măcar nu știu ce întrebare ai pus, dar sa mai știe și sa răspundă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cătălin Ciupală, profesor de matematică la Colegiul „Şaguna” din Braşov, analiză punct cu punct a rezultatelor simulării Evaluării Naționale: Anul trecut nivelul de dificultate al subiectului I era în jurul clasei a IV-a – a V-a, anul acesta exercițiile au fost un pic mai ridicate, astfel încât s-a trecut la nivel de clasă a VII-a – a VIII-a, într-un mod real / Intuiesc că mulți elevi au ghicit răspunsurile la testele grilă

Profesorul de matematică Cătălin Ciupală de la Colegiul Național „Andrei Şaguna” din Braşov spune despre rezultatele de la simularea Evaluării Naționale că a identificat cel puțin trei itemi unde elevii…
Vezi articolul

Radu Gologan, despre testele grilă la examene: A introduce grilele în mod simplist, așa cum este prevăzut, creează mari probleme

“Atragem atenția că a introduce grilele în mod simplist, așa cum este prevăzut, creează mari probleme, inclusiv posibilități de fraudă, plus puține componente de verificat în cunoștințele copiilor”, a declarat…
Vezi articolul

EXCLUSIV Ministerul Educației vrea din nou teste grilă la Evaluarea Națională și BAC-ul din 2020. Precedenta tentativă a declanșat un scandal major

Testele grilă revin în planurile Ministerului Educației pentru examenele naționale. “În vederea pilotării unei noi structuri posibile a subiectelor pentru Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a din anul școlar…
Vezi articolul

Definitivat 2024. Modelul de subiect de examen pentru învățători a fost publicat de Ministerul Educației – descarcă / Prima inspecție la clasă se susține până pe 9 februarie, prevede calendarul

Modelul de subiect pentru examenul național de definitivare în învățământ 2024, pentru profesorii din învățământul primar, a fost publicat de Ministerul Educației prin Centrul Național de Politici în Evaluare. Subiectul…
Vezi articolul

Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, cei din învățământul primar și de la grădiniță au cursuri numai dimineața, iar ghiozdanul nu depășește 10% din greutatea copilului, potrivit unui Ordin al ministrului Sănătății

Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, cei din învățământul primar și de la grădiniță au cursuri numai dimineața, potrivit unui Ordin al ministrului Sănătății publicat vineri în Monitorul…
Vezi articolul