Subiectele date azi la Matematică și științele naturii la Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a

87.161 de vizualizări
Proba de Matematică și științele naturii la Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a a avut loc azi în toate școlile gimnaziale și colegiile sau liceele care au clase de gimnaziu, din România. Subiectele date au fost obținte de Edupedu.ro și le redăm în continuare:

Testul 1

1. Orașul-stațiune Vatra Dornei din județul Suceava se află într-o depresiune intramontană, la confluența Bistriței Aurii cu Dorna și Neagra Șarului. El este cunoscut pentru apele minerale carbogazoase, dar și pentru nămolul de turbă din Tinovul Mare.

Elevii unei clase a VI-a au decis să meargă în vacanță în această regiune pitorească. Elevii au ajuns în tabără la Vatra Dornei și au participat la diverse activități care se desfășoară la munte: drumeții, tiroliană, orientare în natură, tir cu arcul etc.

Pentru a răspunde la cerinţele 1 – 5, citeşte următorul text:

Înainte de a participa la orele de tir cu arcul, instructorul menționează elevilor beneficiile acestui sport și le vorbește despre diferite tipuri de arcuri și despre materialele din care se pot confecționa acestea. Apoi, prezintă elevilor caracteristicile a patru tipuri de arcuri, pe care elevii le notează în tabelul următor:

Ministerul Educației a publica la ora 15:00 aceste teste.

Puteți descărca de aici testele în celelalte limbi materne (fișier .zip)

Foto: captura din test

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

19 comentarii
 1. După un an online,cu multe noțiuni noi neaprofundate,măcar dacă vor reuși să remedieze ceva când revin in format fizic,tot ar fi bine.

 2. Doar problema 7 le solicita o bună parte din timp,nu au aprofundat proprietățile triunghiurilor.Mereu vor fi nemulțumiri,măcar de s-ar îndrepta lucrurile odată cu revenirea fizică la școală.

 3. Sa-mi spuneti dvs, dragi profesori, în cat timp ati citit intrebarile? Cum puteti avea pretentia sa le rezolve într-o oră copiii? Ce vreti sa demonstrati?

 4. Bataie de joc asupra plozilor necomformisti si fara drepturi trimisi la puscarie sau cum i se mai zice in popor “Scoala”. Rusine!!

 5. Bătaie de joc.Biologie -cocosul de munte si alte aiureli după ce a învățat de a capiat sistemul digestiv,circulator,etc.Cine a făcut subiectele?Ce se urmărește?Ne demoralizează copiii.

 6. În 4,5 săptămâni de vacanta forțată, elevii au uitat proprietățile triunghiului isoscel relative la liniile importante, precum și și-au pierdut deprinderea de a conduce judecarea și calculele într-o problema mai complexa.
  Ce vrea domnul ministru sa dovedească prin a da evaluare naționala elevilor de clasa a sasea imediat după revenirea la cursuri după atâta pauza?
  , Ca nu sunt buni profesorii?
  Ca nu e buna scoala online?
  Sau ca dumnealui a făcut o gafa pedagogica de proporții?

  1. După un an online,cu multe noțiuni noi neaprofundate,măcar dacă vor reuși să remedieze ceva când revin in format fizic,tot ar fi bine.

   1. Doamna Daringa , un copil cu deprinderea de a învăța, a învățat și online, va învăța și venind pe băncile scolii.
    Un copil fără drag de carte și care vine la scoala doar ca să socializeze, învață mai rău la scoala (unde încearcă sa ii deranjeze pe colegi, sa aibă cu cine vorbi în timpul orelor de curs). Asa ca, online, acest tip de elev, poate se concentra mai bine, fiind singur. Sau statea și acolo cu camera închisă, plecând de colo colo.
    Nu de modul de interacțiune cu elevul depinde succesul actului de învățare, ci de fiecare elev în parte. De aceea în aceeași clasa, sunt și copii responsabili, atenți și activi la orele de curs, dar și copii care nu sunt cu gândul la lectie și care nici măcar nu știu ce întrebare ai pus, dar sa mai știe și sa răspundă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Cine este autorul testelor grilă la BAC și Evaluarea Națională: fostul ministru Valentin Popa, inspirat de examenele medicilor și magistraților

Subiectele grilă la Bacalaureat și Evaluarea Națională, anunțate peste noapte de Ministerul Educației pentru a fi aplicate chiar de anul acesta, au fost introduse la propunerea fostului ministru al Educației,…
Vezi articolul

VIDEO Ludovic Orban: Avem o variantă în care se pot finaliza toate cursurile pe online și chiar examenul să se dea pe online/Luăm în calcul deschiderea graduală a școlilor sau împărțirea elevilor ca să nu mai fie clase pline

Anul școlar și anul universitar se vor finaliza, iar examenele vor fi susținute, la fel și admiterea, anunță premierul Ludovic Orban, potrivit digi24.ro. Șeful Executivului a declarat că există mai…
Vezi articolul

DOCUMENT Numărul centrelor de examen a scăzut cu 84 în doar două zile, iar cel al elevilor înscriși a crescut după încheierea înscrierilor la Evaluarea Națională 2020

La Evaluarea Națională 2020 cifrele oficiale cu numărul înscrișilor și cele cu numărul școlilor care sunt centre de examen, raportate de Ministerul Educației, diferă față de cele raportate de același…
Vezi articolul