Subiectele date azi la Matematică și științele naturii la Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a

140.138 de vizualizări
Proba de Matematică și științele naturii la Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a a avut loc azi în toate școlile gimnaziale și colegiile sau liceele care au clase de gimnaziu, din România. Subiectele date au fost obținte de Edupedu.ro și le redăm în continuare:

Testul 1

1. Orașul-stațiune Vatra Dornei din județul Suceava se află într-o depresiune intramontană, la confluența Bistriței Aurii cu Dorna și Neagra Șarului. El este cunoscut pentru apele minerale carbogazoase, dar și pentru nămolul de turbă din Tinovul Mare.

Elevii unei clase a VI-a au decis să meargă în vacanță în această regiune pitorească. Elevii au ajuns în tabără la Vatra Dornei și au participat la diverse activități care se desfășoară la munte: drumeții, tiroliană, orientare în natură, tir cu arcul etc.

Pentru a răspunde la cerinţele 1 – 5, citeşte următorul text:

Înainte de a participa la orele de tir cu arcul, instructorul menționează elevilor beneficiile acestui sport și le vorbește despre diferite tipuri de arcuri și despre materialele din care se pot confecționa acestea. Apoi, prezintă elevilor caracteristicile a patru tipuri de arcuri, pe care elevii le notează în tabelul următor:

Ministerul Educației a publica la ora 15:00 aceste teste.

Puteți descărca de aici testele în celelalte limbi materne (fișier .zip)

Foto: captura din test


19 comentarii
 1. După un an online,cu multe noțiuni noi neaprofundate,măcar dacă vor reuși să remedieze ceva când revin in format fizic,tot ar fi bine.

 2. Doar problema 7 le solicita o bună parte din timp,nu au aprofundat proprietățile triunghiurilor.Mereu vor fi nemulțumiri,măcar de s-ar îndrepta lucrurile odată cu revenirea fizică la școală.

 3. Sa-mi spuneti dvs, dragi profesori, în cat timp ati citit intrebarile? Cum puteti avea pretentia sa le rezolve într-o oră copiii? Ce vreti sa demonstrati?

 4. Bataie de joc asupra plozilor necomformisti si fara drepturi trimisi la puscarie sau cum i se mai zice in popor “Scoala”. Rusine!!

 5. Bătaie de joc.Biologie -cocosul de munte si alte aiureli după ce a învățat de a capiat sistemul digestiv,circulator,etc.Cine a făcut subiectele?Ce se urmărește?Ne demoralizează copiii.

 6. În 4,5 săptămâni de vacanta forțată, elevii au uitat proprietățile triunghiului isoscel relative la liniile importante, precum și și-au pierdut deprinderea de a conduce judecarea și calculele într-o problema mai complexa.
  Ce vrea domnul ministru sa dovedească prin a da evaluare naționala elevilor de clasa a sasea imediat după revenirea la cursuri după atâta pauza?
  , Ca nu sunt buni profesorii?
  Ca nu e buna scoala online?
  Sau ca dumnealui a făcut o gafa pedagogica de proporții?

  1. După un an online,cu multe noțiuni noi neaprofundate,măcar dacă vor reuși să remedieze ceva când revin in format fizic,tot ar fi bine.

   1. Doamna Daringa , un copil cu deprinderea de a învăța, a învățat și online, va învăța și venind pe băncile scolii.
    Un copil fără drag de carte și care vine la scoala doar ca să socializeze, învață mai rău la scoala (unde încearcă sa ii deranjeze pe colegi, sa aibă cu cine vorbi în timpul orelor de curs). Asa ca, online, acest tip de elev, poate se concentra mai bine, fiind singur. Sau statea și acolo cu camera închisă, plecând de colo colo.
    Nu de modul de interacțiune cu elevul depinde succesul actului de învățare, ci de fiecare elev în parte. De aceea în aceeași clasa, sunt și copii responsabili, atenți și activi la orele de curs, dar și copii care nu sunt cu gândul la lectie și care nici măcar nu știu ce întrebare ai pus, dar sa mai știe și sa răspundă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Guvernul plătește 6,63 de lei pe săptămână pentru porțiile de fructe/lapte și corn ale unui singur elev, cu aproape un leu mai mult decât anul trecut / Prin lege, produsele de panificație pot nici să nu fie distribuite dacă atribuirea contractului nu a fost finalizată

Pentru anul școlar 2022-2023 s-au alocat cu 62 de milioane de lei mai mult pentru “Programul pentru școli al României”, adică în total, suma de 563 de milioane de lei,…
Vezi articolul

ANALIZĂ Paradoxul cadourilor pentru educatoare și profesori la privat, explicat de un psiholog și un antropolog. De unde vine febra cadourilor dezbătute pe Whatsapp?

Câți bani punem pentru doamna și ce luăm? “Atențiile” pentru profesori și educatoare monopolizează zilele acestea discuțiile dintre părinți, pe grupurile de Whatsapp. Iar febra strânsului de bani pentru profesori…
Vezi articolul

Evaluarea Națională 2022. Administrația Națională de Meteorologie: Se anunță vreme mai rece marți, în ziua examenului la Română și vreme frumoasă joi, la proba de Matematică / Prognoza completă

Vremea din zilele de examene de la Evaluarea Națională la clasa a VIII-a se arată favorabilă, în condiții normale pentru această perioadă de an. Pot apărea și ploi în după-amiezi,…
Vezi articolul

DOCUMENT Școala după școală poate fi organizată în Biserică. A apărut procedura de organizare a Programului: cum pot fi plătiți profesorii

Procedura de organizare a Programului “Școala după Școală” a fost publicată de Inspectoratul școlar București. Fiecare școală trebuie să discute până în luna februarie, în Consiliul de Administraţie, dacă este…
Vezi articolul