Subiectele date azi la Matematică și științele naturii la Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a

142.354 de vizualizări
Proba de Matematică și științele naturii la Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a a avut loc azi în toate școlile gimnaziale și colegiile sau liceele care au clase de gimnaziu, din România. Subiectele date au fost obținte de Edupedu.ro și le redăm în continuare:

Testul 1

1. Orașul-stațiune Vatra Dornei din județul Suceava se află într-o depresiune intramontană, la confluența Bistriței Aurii cu Dorna și Neagra Șarului. El este cunoscut pentru apele minerale carbogazoase, dar și pentru nămolul de turbă din Tinovul Mare.

Elevii unei clase a VI-a au decis să meargă în vacanță în această regiune pitorească. Elevii au ajuns în tabără la Vatra Dornei și au participat la diverse activități care se desfășoară la munte: drumeții, tiroliană, orientare în natură, tir cu arcul etc.

Pentru a răspunde la cerinţele 1 – 5, citeşte următorul text:

Înainte de a participa la orele de tir cu arcul, instructorul menționează elevilor beneficiile acestui sport și le vorbește despre diferite tipuri de arcuri și despre materialele din care se pot confecționa acestea. Apoi, prezintă elevilor caracteristicile a patru tipuri de arcuri, pe care elevii le notează în tabelul următor:

Ministerul Educației a publica la ora 15:00 aceste teste.

Puteți descărca de aici testele în celelalte limbi materne (fișier .zip)

Foto: captura din test


19 comments
 1. După un an online,cu multe noțiuni noi neaprofundate,măcar dacă vor reuși să remedieze ceva când revin in format fizic,tot ar fi bine.

 2. Doar problema 7 le solicita o bună parte din timp,nu au aprofundat proprietățile triunghiurilor.Mereu vor fi nemulțumiri,măcar de s-ar îndrepta lucrurile odată cu revenirea fizică la școală.

 3. Sa-mi spuneti dvs, dragi profesori, în cat timp ati citit intrebarile? Cum puteti avea pretentia sa le rezolve într-o oră copiii? Ce vreti sa demonstrati?

 4. Bataie de joc asupra plozilor necomformisti si fara drepturi trimisi la puscarie sau cum i se mai zice in popor “Scoala”. Rusine!!

 5. Bătaie de joc.Biologie -cocosul de munte si alte aiureli după ce a învățat de a capiat sistemul digestiv,circulator,etc.Cine a făcut subiectele?Ce se urmărește?Ne demoralizează copiii.

 6. În 4,5 săptămâni de vacanta forțată, elevii au uitat proprietățile triunghiului isoscel relative la liniile importante, precum și și-au pierdut deprinderea de a conduce judecarea și calculele într-o problema mai complexa.
  Ce vrea domnul ministru sa dovedească prin a da evaluare naționala elevilor de clasa a sasea imediat după revenirea la cursuri după atâta pauza?
  , Ca nu sunt buni profesorii?
  Ca nu e buna scoala online?
  Sau ca dumnealui a făcut o gafa pedagogica de proporții?

  1. După un an online,cu multe noțiuni noi neaprofundate,măcar dacă vor reuși să remedieze ceva când revin in format fizic,tot ar fi bine.

   1. Doamna Daringa , un copil cu deprinderea de a învăța, a învățat și online, va învăța și venind pe băncile scolii.
    Un copil fără drag de carte și care vine la scoala doar ca să socializeze, învață mai rău la scoala (unde încearcă sa ii deranjeze pe colegi, sa aibă cu cine vorbi în timpul orelor de curs). Asa ca, online, acest tip de elev, poate se concentra mai bine, fiind singur. Sau statea și acolo cu camera închisă, plecând de colo colo.
    Nu de modul de interacțiune cu elevul depinde succesul actului de învățare, ci de fiecare elev în parte. De aceea în aceeași clasa, sunt și copii responsabili, atenți și activi la orele de curs, dar și copii care nu sunt cu gândul la lectie și care nici măcar nu știu ce întrebare ai pus, dar sa mai știe și sa răspundă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

În ultima săptămână de școală, în care elevii de a VIII-a susțin Evaluarea Națională, copiii din celelalte clase trebuie să fie primiți fizic la școală, iar profesorii care au clase de a VIII-a pot ține orele la celalte clase unde profesorii de alte discipline vor fi la asistență – secretarul de stat Maria Manea

În perioada 22-25 iunie absolvenții claselor a VIII-a susțin Evaluarea Națională, iar în perioada examenului propriu-zis școlile trebuie să se organizeze astfel încât elevii din celelalte clase să vină fizic…
Vezi articolul

Nu avem suficienți profesori specializați de educație fizică și sport în școli, nu există o infrastructură sportivă adecvată și suntem țara europeană cu doar trei sporturi obligatorii la clasă – atletism, jocuri și gimnastică, fără niciunul opțional – probleme identificate în Strategia Națională pentru Sport / Soluțiile sunt însă vagi

Ministerul Sportului a pus în dezbatere publică proiectul Strategiei Naționale pentru Sport, după ce l-a prezentat miercuri în ședința de Guvern. Au fost identificate principalele probleme privind orele de educație…
Vezi articolul

Lider sindical: Andronescu să-l găsească și să ia măsuri contra celui care a pus pe ordinea de zi ordinul care elimină profesorii de sport la clasele mici

Sindicatele din educație “Spiru Haret” cer Ministerului Educației să scoată proiectele de ordin privind structura anului școlar 2019-2020, privind eliminarea profesorilor de Sport de la clasele pregătitoare, I și a…
Vezi articolul