Subiectele și răspunsurile corecte de la Olimpiada de Matematică 2022, etapa locală, au fost publicate de organizatori

Foto: captură subiect

Subiectele de la prima etapă a Olimpiadei Naționale de Matematică 2022, pentru toate clasele, au fost publicate sâmbătă la ora 17:00 de către Societatea pentru Științe Matematice, organizatorul concursului. În documente sunt și răspunsurile corecte de la fiecare item.

Reamintim că Olimpiada de Matematică, faza locală, desfășurată online, „s-a finalizat dezastruos”, a scris profesorul Radu Gologan, președintele Societății de Științe Matematice din România. Gologan a mai scris că „mii de copii, mai ales din clasele mici, au avut probleme tehnice de a intra pe platforma olimpiadei locale de matematică, uneori târziu sau deloc”.

Potrivit surselor Edupedu.ro, platforma online pe care s-a desfășurat competiția ar fi picat în momentul în care cei peste 30.000 de elevi participanți s-au conectat la ora începerii concursului (10:30). După acest moment, problemele tehnice au continuat să împiedice o parte din elevi să participe. De asemenea, mulți elevi, care au intrat mai târziu, au fost scoși din platformă la ora planificată inițial pentru terminarea timpului de lucru, deși ar fi trebuit să primească timpul regulamentar.

Potrivit surselor Edupedu.ro, se analizează posibilitatea ca olimpiada să fie susținută din nou săptămâna viitoare, sau să fie susținută doar de cei care au fost dezavantajați sau nu au putut participa. Susținerea ar urma să aibă loc online sau fizic.

Subiectele și răspunsurile, pe clase:

Clasa a V-a:

Clasa a VI-a:

Clasa a VII-a:

Clasa a VIII-a:

Clasa a IX-a:

Clasa a X-a:

Clasa a XI-a:

Clasa a XII-a:

Exit mobile version