Sunetul chimiei: Vibrații moleculare transformate în muzică, într-un experiment liceal britanic la care a participat și un cercetător român

Sursa: Pubs.acs.org/

Un grup de elevi de liceu din Marea Britanie au transformat vibrațiile moleculelor în muzică, prin experimente supervizate de chimiști de la Universitatea Bradford și cu participarea unui cercetător de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, Alexandru Lupan. UBB anunță, într-un comunicat, că studiul este redat într-un articol publicat recent în Journal of Chemical Education.

Co-semnatarul român al studiului, Alexandru Lupan, este lector în cadrul Facultății de Chimie și Inginerie Chimică a UBB.

Potrivit comunicatului universității clujene:

UBB notează că profesorii și elevii speră ca astfel de explorări ale moleculelor într-o manieră multidisciplinară să ajute nu doar la dobândirea unor noi cunoștințe despre moleculele din jurul nostre, ci și la împletirea îndeaproape a artei cu știința pentru câți mai mulți oameni, autorii proiectului argumentând că acestea sunt două fețe indispensabile ale umanității.

Exit mobile version