“Sunt sau nu urmăriții penal din România cei mai potriviți să le țină discursuri elevilor?” – întrebarea unui parlamentar pentru ministrul Ligia Deca, după ce primarul din Iași, Mihai Chirică, suspect într-un dosar DIICOT, a participat la un eveniment școlar

La Gala Excelentei in Educatie / Foto: Facebook.com - Mihai Chirica

Ministrul Educației, Ligia Deca, este îndemnată “să răspundă clar: sunt sau nu urmăriții penal din România cei mai potriviți să le țină discursuri elevilor?”. Întrebarea e formulată de senatorul USR Marius Bodea, în urma participării primarului din Iași, Mihai Chirică, la un eveniment școlar desfășurat în Iași, în ziua în care el a fost pus sub control judiciar într-un dosar DIICOT. 

Marius Bodea fac referire la evenimentul Gala Excelenței în Educație, în care au fost premiați elevii olimpici și profesorii lor și la care a participat și Mihai Chirică:

El susține că “s-ar cuveni ca Ministerul Educației să interzică – dacă bunul simț nu e suficient – ca orice personaj cu dosar penal să mai fie invitat la evenimente școlare în care este premiată performanța”. Și continuă: “Vă îndemn, doamnă inspector general (din Iași – n. red.) Luciana Antoci, doamnelor și domnilor inspectori generali din toată țara, să începem curățenia și prin acest pas ușor de făcut: să nu mai aducem penali în școală!”.

Edupedu.ro a scris, vineri, că două evenimente asociate cu excelența școlară și academică din Iași au fost ocazii pentru primarul orașului, Mihai Chirică, să “iasă în lume” în momentul în care tocmai a devenit suspect într-un dosar DIICOT și a fost plasat sub control judiciar. Anume, joi, primarul a participat la o Gală a Excelenței în Educație, de premiere a elevilor olimpici ieșeni, după cum el însuși a comunicat pe Facebook. Și, tot joi, el a fost prezent la inaugurarea Casei Universitarilor, eveniment organizat de Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), potrivit unui comunicat al instituției. 

Citește și:
Primarul Iașului, Mihai Chirică, proaspăt suspect într-un dosar DIICOT și plasat sub control judiciar, se afișează cu elita școlară și universitară, căreia îi promite că administrația locală va continua să “valorifice avantajul tinereții”
Exit mobile version