SURSE Ligia Deca, Ministrul Educației, nu a participat la nicio ședință cu inspectorii școlari, pe tema grevei generale

Foto: gov.ro

Până miercuri, ministrul Educației, Ligia Deca, nu a participat la nicio videoconferință cu inspectorii școlari, pe tema grevei generale din școli și grădinițe, conform surselor Edupedu.ro. De luni, au intrat în grevă peste 150.000 de profesori și peste 70.000 de angajați care fac parte din categoria personalului didactic auxiliar și nedidactic, potrivit sindicatelor.

Ieri, când a fost organizată întâlnirea cu inspectorii școlari, din partea Ministerului Educației, au participat următoarele persoane, potrivit surselor Edupedu.ro: Sorin Ion – secretar de stat în Ministerul Educației; Florian Lixandru – secretar de stat în Ministerul Educației; Corina Marin, director la Ministerul Educației.

Conform acelorași surse, Ministerul Educației nu a făcut nicio presiune, îndemnul fiind la rațiune și la răbdare.

În această după-amiază are loc o ședință a sindicatelor din Educație, pe tema grevei profesorilor, la care au fost invitați reprezentanții Guvernului, după cum au anunțat ieri liderii de sindicat. Anton Hadăr, liderul Federației „Alma Mater”, a declarat la Radio România Actualități (RRA) că Marcel Ciolcu, ministrul Muncii și Ministrul de Finanțe au confirmat că vor veni la ședința sindicatelor.

Mii de profesori au ieșit în stradă la Iași, într-un miting de amploare. “Tristețea noastră, nepăsarea voastră! Doar uniți putem învinge” – printre scandările profesorilor.

De ce fac profesorii grevă. Revendicările sindicatelor din educație:
Citește și:
Săraca țară condusă de proști
Oficial, inspecțiile pentru gradele didactice și Titularizare 2023 se pot reprograma, anunță Ministerul Educației
VIDEO Mii de profesori au ieșit în stradă la Iași, într-un miting de amploare. “Tristețea noastră, nepăsarea voastră! Doar uniți putem învinge” – printre scandările profesorilor
Exit mobile version