Oficial, inspecțiile pentru gradele didactice și Titularizare 2023 se pot reprograma, anunță Ministerul Educației

18.826 de vizualizări
Foto: © Lightfieldstudiosprod | Dreamstime.com
Inspecțiile pentru gradele didactice și cele pentru Titularizare 2023 pot fi amânate, potrivit unui anunț al Ministerului Educației. Pentru titularizare, calendarului oficial, organizarea și desfășurarea probelor practice/orale și a inspecțiile speciale la clasă au loc în perioada 24 mai – 30 iunie.
  • La nivel național, de luni, au intrat în grevă peste 150.000 de profesori și peste 70.000 de angajați care fac parte din categoria personalului didactic auxiliar și nedidactic, potrivit sindicatelor.

Inspecțiile la clasă vor avea loc cu respectarea cadrului legal, în baza programării deja existente sau, dacă este cazul, a reprogramării realizate la nivelul inspectoratelor școlare județene/al Municipiului București în unități de învățământ unde pot fi asigurate condițiile specifice acestui tip de activitate”, a transmis Ministerul Educației.

În informare se arată că „în cursul zilei de ieri, a avut loc o videoconferință cu reprezentanții inspectoratelor școlare județene/al Municipiului București, cu care Ministerul Educației comunică permanent pentru evitarea sincopelor în desfășurarea activității care vizează atât elevii, cât și cadrele didactice, cu respectarea cadrului legal impus de protestul personalului din învățământul preuniversitar.”

Informații de context

Secretarul de stat Sorin Ion a precizat la Radio România Actualitățiinspecțiile pentru Titularizare pot fi prelungite până la finalul cursurilor: „Miercuri încep inspecțiile pentru înscrierea la concursul național de ocupare a posturilor. Se pot prelungi termenele până la sfârșitul cursurilor.”

Săptămâna trecută, Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, a declarat pentru Edupedu.ro că inspecțiile pentru gradele didactice pot fi amânate și, în privința profesorilor, „greva generală nu-i afectează sub nicio formă în privința gradelor didactice.”

Articol în curs de actualizare

Foto: © Lightfieldstudiosprod | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


16 comments
  1. Inspecția la clasă are un singur rol : să avantajeze candidații cu pile. Dacă ai ”noroc„ și la inspecție vine un metodist îngâmfat, căruia nu ești simpatic rămâi fără loc de muncă, degeaba ai la scris o notă mult mai mare decât cei care au luat 10 la inspecție.

    1. Am patit o chestie oribila anul trecul, la Liceul de renume mondial Colegiul National Matei Basarab. Inspectia la clasa cu profesoara titulara si o alta profesoara metodista, ambele la fel de neprofesioniste. Au condus elevii catre pasivitate, indemnandu-i repetat sa aiba o participare ostila, in anumite momente. Vreo 4-5 elevi venind nonsalant la jumatatea orei, sorbind galagios din bauturi racoritoare, cred eu. Spaga se da la Liceul Virgil Madgearu , acolo este anticamera…coruptiei din invatamant, fiind poarta de intrare a celor care nu au capacitatea intelectuala de a promova modul psihopedagocic.

  2. Inspectia la clasa trebuie scoasa . Sa se ramana la proiectul de lectie din lucrarea scrisa la partea de metodica subiectul 3 . Asa era inainte si era foarte bine . Acum te duci la o clasa la care poate profesorul nu vrea sa ti asigure materiale didactice sau nu vrea sa se implice si intr un timp foarte scurt trebuie sa pregatesti o tona de materiale ..Nu este ok . Ptr inspectiile de grad te pregatesti cu mult timp inainte cunosti clasele copiii dar in cazul acesta este un abuz

  3. Pentru un debutant aceasta meserie este ceea ce americanii numesc “garbage job” din multe puncte de vedere. Un dosar intreg de acte, acelasi in fiecare an, inspectii la clasa inutile, salariu mai mic, la propriu, decat al unui hingher necalificat de la ASPA sau decat al unei femei de serviciu dintr-o primarie de comuna, stres si nervi cu elevi si parinti dificili, risc mare de a contacta tot felul de gripe contagioase, risc de accident rutier sau feroviar din cauza navetei, adaptarea planurilor de lectie pentru clase simultane si pentru elevii “cu nevoi speciale”, abuzuri ale directorilor sau ale inspectoratelor, vacante sacrificate pentru “titularizari” in fiecare an, asta daca doresti sa prinzi un post sau ceva ore, etc. Sa ziceti mersi ca inca aveti oameni care mai suporta aceasta batjocura si inca merg sa dea examene.

  4. Inspecții inutile, cu niște elevi pe care nu-i cunoști, nici ei pe tine, care , dacă nu vor sa participe la lecție, nu răspund, nu reacționează pentru ca nu sunt afectați în niciun fel, dar tu, ești.
    Intr-adevar sindicatele ar trebui sa militeze pentru anularea, scoaterea lor din lege!

  5. Sindicatele ar trebui sa negocieze si eliminarea acestei inspectii inutile din cadrul concursului de titularizare.

  6. Daca în pandemie s-a renunțat la inspecție sa se renunțe și acum. Oricum e o tâmpenie. Nu știu ce minte ,,luminată” a avut ideea.

  7. inspecțiile și proba scrisă,eu propun sa le ținem la anul..anul acesta sa mergem în continuare la posturile pe care le avem..

    1. Pai si cei care vor sa intre in sistem ? De ei ai uitat . Nu trebuie sa se sustina inspectiile . Sunt o porcarie

  8. Inspecții fără niciun rost. O pierdere de timp, dar și stres și foială pe la mama naibii, fără nicio logică.

  9. Pentru redactorul acestui articol:

    Va rog sa scrieti concret, in ce perioada isi pot desfasura profesorii inspectiile pentru grad. Nu se intelege daca se mai tin anul acesta scolar sau abia din toamna. Daca nici dvs nu ati inteles nimic din ce au zis oamenii politici, va rugam sa reveniti cu intrebari clarificatoare.
    Multumesc!

    1. Bună ziua, reprogramarea inspecțiilor vizate rămâne la organizarea Inspectoratului Școlar care o va comunica, potrivit informării de la Ministerul Educației, citată în articol.

  10. Inspecțiile pentru Titularizare ar trebui sustinute doar daca ai luat peste 5. In rest e pierdere de timp si stress.

  11. Idioții din minister își dau seama că anul școlar se termină în 16 iunie?! Cine face inspecții până în 30 iunie, și cu care elevi?!!!!!!

    Mare meșteșug de tâmpenie…

    1. Ce sa mai cerem ? Credeti ca pe ei ii intereseaza educatia ? Daca ar putea ar taia o de pe lista lor . Nu le serveste intereselor proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like