DOCUMENT Conducerea Ministerului Educației interzice „prin orice mijloace” filmarea și fotografierea în incintă. Dacă jandarmii găsesc asupra salariaților bunuri nejustificate anunță directorul

42.533 de vizualizări
Foto: Google Earth
Ministerul Educației are un nou regulament privind accesul și circulația în instituție, unul care interzice fotografierea și filmarea în incintă, potrivit unor documente obținute de Edupedu.ro. Este vorba despre adresele nr. 852 și 853 ale Direcției Administrativ și Achiziții din 29 aprilie 2021.

Angajații pot intra în sediul central al instituției, cel din strada General Berthelot nr. 28-30, și în sediul din strada Spiru Haret nr. 10-12 numai pe bază de legitimație de serviciu sau însoțiți de un coleg care să vină să îi preia de la intrare.

Jandarmii de la pază au obligația să verifice toate obiectele cu care o persoană intră sau iese din incinta Ministerului, iar dacă pentru un obiect sau un bun angajatul nu are documente justificative, jandarmii sună la directorul general al direcției în care lucrează acea persoană.

”În situația în care jandarmii găsesc asupra salariaților Ministerului Educației bunuri pentru care aceștia nu pot prezenta documentele justificative, vor informa de îndată directorul general al direcției din care face parte”, potrivit documentului menționat.

Foto: Google Earth


9 comentarii
 1. Da, jandarmul anunta directorul de departament care-si protejeaza subaternul corupt pentru ca stie el de ce. O adunatura de ,,competenti”….numai unul si unul.

 2. Dar în scoli, ministerul educației încurajează înregistrarea și filmareavde către elevi, a profesorilor și învățătorilor în timpul orelor de curs.
  Eventual sa fie provocați și enervați special, ca poate iese ceva din gura cadrului didactic și elevii pot reclama la inspectorat sau la Minister, și pot pune pe net, spre deliciul altor elevi asemenea lor.
  Deci cum de au tupeul din Ministerul de resort, stiind ce încurajează ei în scoli.

  1. Auleu, dacă un elev e instare sa te scoată pe tine(VORBESC LA GENERAL), ca și cadru didactic, din pepeni încât sa clachezi și sa îl înjuri sau pleznesti, MARS AFARA din Educație! Educatori învățători profesori trebuie sa fie doar persoanele impecabile psihic, nu care clachează în fata unui copil. Pai în fata unui adult ce îți dă o replica bine țintita, ce faci??? Urli, plângi sau îl bați?!? Oricare din variantele astea le manifești inseamna ca nu ești stabil emoțional și psihic. Adică mai pe românește, trebuie sa te tratezi, și sa lași pe altul citav/sanatos la cap sa educe copiii noștri. Înțelegi? Ăștia care se pierd cu firea și clachează încât sunt demni de filmat și dat pe Facebook, ăștia trebuie sa zboare urgent din învățământ ca ne distrug copiii, asemenea ființe ce stau rău cu nervii nu au ce cauta în educație. Normal ar fi sa poți vedea live, comportamentul cadrelor didactice cu copiii. La orice firma din tara asta te angajezi, ești automat informat ca vei fi monitorizat video și toți angajații accepta(ca altfel nu ar lucra nicăieri, ca peste tot se filmeaza). Cadrele didactice lucrează cu ce avem noi mai de preț, copiii, și culmea, părinții accepta sa nu își supravegheze “angajații”. Lucrătorii de la stat, sunt toți, angajații noștri, ca statul din taxele și impozitele noastre ii plătește.

   1. ,,Cineva”, citește articolul înainte să comentezi, să vezi despre ce este vorba! Iar dai cu pietre în profesori? Nu despre ei era vorba în articolul de mai sus, ci de clădirea Ministerului, ei nu vor să fie filmați sau fotografiati!

   2. Dar “tu” daca copilul tau sau copii tai daca te enervează , că ai 1 sau doi , ce faci? Nu tipi ? Așa că lasă cu morala. Nu face pe Lupu moralist. Că de lupi de ăștia avem. Este adevărat că trebuie să fie calmi cu elevii dar există și momente când un cadru didactic este atât de enervat de un elev când mai ridica vocea. Asta tine în primul rând de educația de acasă și de ceea ce îi învață părinții acasă , cum îi învață de acasă să se comporte la școală. O mare vina in comportamentul elevilor la școală, în clasa sau in societate o au părinții. Așa că nu dați vina pe cadre didactice ce nu puteți dvs acasă.

   3. @mai degraba nimeni decat cineva
    1. Lasam mai pentru final, sau mai bine ignoram total, formula cu care pesemne te da afara nevasta din casa atunci cand faci spume, ca mai sus.
    2. Banuiesc faptul ca te consideri un adult. Cu replici tintite. Desigur, cam idioate! Nu urlam, nu plangem, nu te batem, nu-ti spunem nici macar ”mars afara!”. Te ironizam doar (sau te luam la mishto, ca sa intelegi si tu actiunea)
    3. Faptul ca tu doresti ca fi-tu sau fie-ta sa joace intr-un reality show la care tu sa te uiti cu bere si seminte de floare e problema ta. Hai sa-ti vand un pont. N-o sa se intample.
    4. Daca tu, la firma la care te duci dimineata ca sa ai de unde te intoarce, accepti sa fii filmat si cand te duci unde te duci cand te trece, e problema ta. Are remedii medicamentoase.
    5. ”Cel mai mult, doamna, mie mi-a placut pasajul in care autorul ii considera pe toti aia de la stat ca fiind angajatii lui. Eu am mai citit si la alti autori, doamna, chestia asta si mi-a venit sa rad si apoi sa plang. Am ras de prostia care ii bantuie (desi nu e frumos sa razi de cei in nevoie, dar nu m-am putut abtine) si apoi am plans. M-am gandit, doamna, cum sa fac sa nu ajung si eu ca ei, frustrat si putin paranoic. De unde stiu eu cuvintele astea, doamna? Pai nu v-am zis ca mie imi place sa citesc?”
    PS. Vezi ca punctul 5 e intre ghilimele. Daca stii ce sunt, il poti descifra, daca nu,nu,

 3. Te temi să fii filmat sau fotografiat doar dacă ceva nu este în regulă! Mai ales când vorbim de transparența ministerelor…Deci, noul regulament spune multe sau lasă loc de interpretări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Nicio instituție de învățământ preuniversitar nu a semnat un acord de colaborare cu Clasa Confucius, spune Ministerul Educației, întrebat de un deputat ce relații au școlile românești cu Institutul Confucius după ce în mai multe state occidentale acestea au fost catalogate ca misiuni de contrainformații și propagandă

După ce 20 de unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa şi-au exprimat intenţia de a înscrie elevii la cursuri de limba chineză organizate de Institutul Confucius prin Universitatea Ovidius, deputatul…
Vezi articolul

Șeful AEP, Constantin Mitulețu-Buică: Așa cum este la dosar raportul de similitudine, consider că nu am plagiat. Când îmi va fi comunicată decizia CNATDCU, voi ataca orice document dacă nu respectă procedurile legale

Șeful AEP, Constantin Mitulețu-Buică, a afirmat, într-o intervenție telefonică la Digi24, că, așa cum este la dosar raportul de similitudine, consideră că nu a plagiat, iar când îi va fi…
Vezi articolul

Comitetul pentru Situații de Urgență aprobă scenariul roșu pentru unele școli la câteva zile distanță după ce acestea au decis deja suspendarea cursurilor fizice. Ordonanța 147 prevede că părinții își pot lua liber plătit doar când Comitetul hotărăște trecerea școlii în online

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență (CMBSU) a anunțat, joi, că elevii și profesorii din 15 școli din București trec la scenariul roșu, deci la predarea online. O parte dintre…
Vezi articolul
Remus Pricopie / Foto: Agerpres

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, crede că politica celor trei scenarii, aplicată școlilor, este “corectă” și pune în context electoral discuția despre redeschiderea unităților de învățământ

Rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, fost ministru al Educației, a luat poziție, joi, în discuțiile privind situația școlilor închise din cauza pandemiei Covid-19. El…
Vezi articolul