Tanczos Barna, interimar la Ministerul Cercetării. Florin Cîțu a acceptat miercuri demisiile miniștrilor USR-PLUS, printre care și cea a lui Ciprian Teleman / UPDATE: Iohannis a semnat demisiile și numirea interimarilor

Tanczos Barna / Sursă foto: gov.ro

Ministrul Mediului, Tanczos Barna (UDMR), este noul ministru interimar de la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, după ce marți miniștrii USR-PLUS și-au dat demisia în bloc din Guvern, iar președintele Klaus Iohannis a semnat decretele de demisie și a numit interimarii propuși de Florin Cîțu.

UPDATE 12:45: Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele pentru demisiile USR-PLUS și numirea miniștrilor interimari.

Știrea inițială:

Ministrul Mediului, Tanczos Barna (UDMR), a fost propus pentru portofoliul interimar de la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, după ce marți miniștrii USR-PLUS și-au dat demisia în bloc din Guvern.

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri că a acceptat demisiile miniștrilor USR PLUS și a trimis şi propunerile de interimari la Palatul Cotroceni.

Propunerile de miniștri interimari, potrivit unei informări oficiale a Executivului:

Fostul ministru al Cercetării, Dezvoltării și Inovării, Ciprian Teleman (USR-PLUS), a publicat la sfârșitul săptămânii trecute un raport de activitate pe primele șase luni de mandat, spunând că urmează să publice zilele acestea și un raport pentru ultime luni.

În raportul de activitate, principalele realizări listate sunt procesul abia lansat de evaluare externă a sistemului național de cercetare-dezvoltare-inovare, cu sprijinul Comisiei Europene, respectiv PNRR – componentele de cercetare și digitalizare, pentru care România așteaptă încă aprobarea Bruxelles-ului.

Exit mobile version