Teleșcoala şi pentru elevii care studiază în limba maghiară – Ministerul Educației și TVR anunță extinderea lecțiilor televizate

FOTO: Freepik.com

Cursurile televizate lansate în urmă cu o săptămână de Ministerul Educației în parteneriat cu TVR vor cuprinde și lecţii în limba maghiară, anunță Televiziunea publică. Lecțiile și suporturile de curs vor fi disponibile și pe pagina de Facebook dedicată proiectului Teleșcoala TVR.

Televiziunea publică anunță că, “la solicitarea reprezentanţilor minorităţii maghiare din România, la o săptămână de la demararea proiectului ‘Teleşcoala’, TVR a semnat un Act adiţional la contractul de parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi va difuza şi lecţii în limba maghiară. În acord cu misiunea sa publică, TVR (…) va realiza proiectul ‘Teleşcoala’ cu conţinut didactic şi pentru elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale”, transmite Agerpres.

Pe TVR 3 şi în grila de programe a studiourilor teritoriale din Târgu Mureş şi Cluj, elevii care învaţă în şcoli cu predare în limba maghiară vor avea acces, de luni până vineri, la cursuri conform programelor şcolare la următoarele discipline: limba şi literatura maternă, matematică, fizică, chimie, istorie, geografie, biologie, informatică şi ştiinţe sociale.

Citește și:

 

Exit mobile version