Termenul până la care școlile pot aplica pentru granturi de 300.000 de euro ca să reducă abandonul școlar, prelungit până pe 14 iulie – adresă de la Ministerul Educației

Foto: © Alexsokolov | Dreamstime.com

Termenul până la care școlile pot aplica pentru granturi de câte 300.000 euro pentru reducerea abandonului școlar – PNRAS Runda a II-a a fost prelungit până pe 14 iulie, după cum se arată într-o adresă de la Ministerul Educației către inspectoratele școlare județene, obținută de Edupedu.ro.

A doua rundă prin care se acordă granturi școlilor care vor să combată abandonul școlar a fost lansată de Ministerul Educației în luna mai – Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar (PNRAS) 2023. Inițial, înscrierile s-au făcut până pe 7 iunie pentru, în total, 265 de milioane de euro. Acum, termenul a fost prelungit până vineri, 14 iulie și, potrivit surselor Edupedu.ro, motivul ar fi întârzierile la depunerea documentelor din partea școlilor, cauzate de greva generală a profesorilor din mai-iunie.

Unui proiect al unei școli i se pot aloca maximum 300.000 de euro, indiferent de numărul de elevi și ținând cont de mai mulți indicatori de vulnerabilitate. Edupedu.ro a scris aici despre ghidul solicitantului în varianta finală, etapele de aplicare și documentele pentru școli.

La runda I, derulată din septembrie 2022, anunțată încă din decembrie 2021, participă 1.409 de școli, pe o finanțare mai mică, de câte 200.000 de euro.

„Având în vedere aprobarea Planului National de Redresare si Reziliență al României (PNRR), Componenta 15. Educație și necesitatea implementării Reformei R3. Reforma sistemului de învățământ obligatoriu pentru prevenirea si reducerea părăsirii timpurii a școlii, luând în considerare investițiile care fac parte integrantă din Reforma menționată, respectiv Investiția 14. Sprijinirea unităților de învățământ cu risc ridicat de abandon școlar, ținând cont de lansarea apelului de proiecte „Programul National pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS)- SCHEMA DE GRANTURI PNRAS RUNDA a ll-a”, având o alocare financiară de 265 de milioane de euro, valoare eligibilă din PNRR, fără TVA, luând în considerare numărul mare de potențiali beneficiari precum și prevederile OM 5040/10.07.2023, Ministerul Educației a hotărât prelungirea calendarului de depunere proiecte până la data de 14.07.2023 orele 16:00.

Pentru depunerea proiectelor se va folosi platforma https://uefiscdi-direct.ro/”, scrie în adresă.

FOTO DOCUMENT Adresa ME din 10.07.2023:

„Prin intermediul acestui apel, unitățile de învățământ preuniversitar de stat pot obține granturi pentru:

Foto: © Alexsokolov | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
LISTĂ Cele aproape 200 de școli „mici” selectate de Ministerul Educației pentru granturi de 200.000 euro prin Programul de reducere a abandonului școlar, runda a II-a
Al doilea apel PNRAS pentru școlile care vor să combată abandonul școlar a fost lansat de Ministerul Educației. Înscrierile pentru câte 300.000 de euro se fac până pe 7 iunie 2023
Exit mobile version