Țintele de vaccinare propuse de guvern pentru 2022: 20% dintre copiii cu vârste de până în 12 ani și doar 70% din populația generală de peste 12 ani / Obiectiv “precaut” determinat de “reticența parentală”

Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com

Obiectivul de vaccinare pentru anul 2022 este de 20% dintre copiii cu vârste până la 12 ani și de 70% din populația generală cu vârsta de 12 ani mai mult, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern inițiat de Ministerul Sănătății, pentru completarea Strategiei de vaccinare împotriva Covid-19 în România, propus de guvern și aflat în circuitul de avizare.

Același document prevede un obiectiv de acoperire vaccinală de 90% din populația generală eligibilă cu vârste de peste 12 ani în 2023.

Prin acest proiect se introduc, între altele, două noi puncte referitoare la obiectivele de vaccinare, astfel:

Foto: captură – Pasaj din proiectul de completare a Strategiei de vaccinare

Ținta de 20% copii cu vârste de până în 12 ani, vaccinați până anul viitor, este susținută prin “studiile existente ce relevă un grad crescut de reticență parentală, urmând a fi reevaluată periodic”.

Nota de fundamentare mai precizează că “este recomandabil ca vaccinarea împotriva Covid-19 să se realizeze cu tipurile de produsele utilizate până în prezent, luând în considerare acceptabilitatea populației pentru anumite tipuri de vaccinuri împotriva Covid-19”.

Același document menționează că la finalul zilei de 1 noiembrie România avea o rată de vaccinare cu cel puțin o doză de aproape 42% pentru populația eligibilă de peste 12 ani, cu o rată de acoperire de aproximativ 36,8% sub ținta stabilită prin strategie. În acest context, ținta de 205 din populația de 5-11 ani este declarată un “obiectiv de acoperire vaccinală precaut”. 

“Conform calculelor, ar rămâne de acoperit minim 28% din populația eligibilă de peste 12 ani și 20% din populația de 5-11 ani”, mai arată nota de fundamentare.

Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version