Țintele de vaccinare propuse de guvern pentru 2022: 20% dintre copiii cu vârste de până în 12 ani și doar 70% din populația generală de peste 12 ani / Obiectiv “precaut” determinat de “reticența parentală”

1.551 de vizualizări
Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com
Obiectivul de vaccinare pentru anul 2022 este de 20% dintre copiii cu vârste până la 12 ani și de 70% din populația generală cu vârsta de 12 ani mai mult, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern inițiat de Ministerul Sănătății, pentru completarea Strategiei de vaccinare împotriva Covid-19 în România, propus de guvern și aflat în circuitul de avizare.

Același document prevede un obiectiv de acoperire vaccinală de 90% din populația generală eligibilă cu vârste de peste 12 ani în 2023.

Prin acest proiect se introduc, între altele, două noi puncte referitoare la obiectivele de vaccinare, astfel:

Foto: captură – Pasaj din proiectul de completare a Strategiei de vaccinare

Ținta de 20% copii cu vârste de până în 12 ani, vaccinați până anul viitor, este susținută prin “studiile existente ce relevă un grad crescut de reticență parentală, urmând a fi reevaluată periodic”.

Nota de fundamentare mai precizează că “este recomandabil ca vaccinarea împotriva Covid-19 să se realizeze cu tipurile de produsele utilizate până în prezent, luând în considerare acceptabilitatea populației pentru anumite tipuri de vaccinuri împotriva Covid-19”.

Același document menționează că la finalul zilei de 1 noiembrie România avea o rată de vaccinare cu cel puțin o doză de aproape 42% pentru populația eligibilă de peste 12 ani, cu o rată de acoperire de aproximativ 36,8% sub ținta stabilită prin strategie. În acest context, ținta de 205 din populația de 5-11 ani este declarată un “obiectiv de acoperire vaccinală precaut”. 

“Conform calculelor, ar rămâne de acoperit minim 28% din populația eligibilă de peste 12 ani și 20% din populația de 5-11 ani”, mai arată nota de fundamentare.

Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
cel mai bun profesor din lume

VIDEO Câștigătorul premiului pentru cel mai bun profesor din lume a împărțit milionul de euro cu ceilalți finaliști din competiție. „Este important să simtă că societatea înțelege valoarea muncii lor și nu cred că există cel mai bun, suntem la fel”

Un profesor de la o școală dintr-un sat din India, lăudat pentru îmbunătățirea educației din comunitate, a câștigat premiul Global Teacher din acest an în valoare de un milion de…
Vezi articolul
Invatatoare in fata elevilor la clasa, in scoala / Foto: Dreamstime.com

Programele remediale au nevoie de trasabilitatea elevilor și de experți din afara școlii – europarlamentar / “Ar fi o eroare majoră să-i abandonăm pe acei copii crezând că au făcut niște cursuri remediale și gata, sunt la zi cu materia”

“Ar fi o eroare majoră să-i abandonăm pe acei copii crezând că au făcut nişte cursuri remediale şi gata, sunt la zi cu materia”, crede europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu, vicepreședintele…
Vezi articolul