Țintele de vaccinare propuse de guvern pentru 2022: 20% dintre copiii cu vârste de până în 12 ani și doar 70% din populația generală de peste 12 ani / Obiectiv “precaut” determinat de “reticența parentală”

1.554 de vizualizări
Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com
Obiectivul de vaccinare pentru anul 2022 este de 20% dintre copiii cu vârste până la 12 ani și de 70% din populația generală cu vârsta de 12 ani mai mult, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern inițiat de Ministerul Sănătății, pentru completarea Strategiei de vaccinare împotriva Covid-19 în România, propus de guvern și aflat în circuitul de avizare.

Același document prevede un obiectiv de acoperire vaccinală de 90% din populația generală eligibilă cu vârste de peste 12 ani în 2023.

Prin acest proiect se introduc, între altele, două noi puncte referitoare la obiectivele de vaccinare, astfel:

Foto: captură – Pasaj din proiectul de completare a Strategiei de vaccinare

Ținta de 20% copii cu vârste de până în 12 ani, vaccinați până anul viitor, este susținută prin “studiile existente ce relevă un grad crescut de reticență parentală, urmând a fi reevaluată periodic”.

Nota de fundamentare mai precizează că “este recomandabil ca vaccinarea împotriva Covid-19 să se realizeze cu tipurile de produsele utilizate până în prezent, luând în considerare acceptabilitatea populației pentru anumite tipuri de vaccinuri împotriva Covid-19”.

Același document menționează că la finalul zilei de 1 noiembrie România avea o rată de vaccinare cu cel puțin o doză de aproape 42% pentru populația eligibilă de peste 12 ani, cu o rată de acoperire de aproximativ 36,8% sub ținta stabilită prin strategie. În acest context, ținta de 205 din populația de 5-11 ani este declarată un “obiectiv de acoperire vaccinală precaut”. 

“Conform calculelor, ar rămâne de acoperit minim 28% din populația eligibilă de peste 12 ani și 20% din populația de 5-11 ani”, mai arată nota de fundamentare.

Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorii vor include inteligența artificială în predare la nivel preuniversitar, ei și elevii vor fi evaluați cu ajutorul unor instrumente IA, iar domeniul va fi abordat în discipline opționale la liceu, conform proiectului Strategiei naționale pentru IA

Inteligența artificială urmează să fie studiată în cadrul unor discipline noi, opționale, sau în module opționale la nivel de liceu, iar profesorii o vor îngloba în activitățile de predare, reiese…
Vezi articolul

Universitatea condusă de Tudorel Toader își acuză studenții că “proiectează o imagine falsă asupra activității” instituției. În replică, LS Iași acuză “presiuni și amenințări asupra studenților care îi cer demisia”

Conducerea Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași acuză Liga studenților din Iași că proiectează o imagine falsă asupra activității instituției de învățământ superior. Acuzația vine după ce studenți din LS…
Vezi articolul