Țintele de vaccinare propuse de guvern pentru 2022: 20% dintre copiii cu vârste de până în 12 ani și doar 70% din populația generală de peste 12 ani / Obiectiv “precaut” determinat de “reticența parentală”

1.547 de vizualizări
Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com
Obiectivul de vaccinare pentru anul 2022 este de 20% dintre copiii cu vârste până la 12 ani și de 70% din populația generală cu vârsta de 12 ani mai mult, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern inițiat de Ministerul Sănătății, pentru completarea Strategiei de vaccinare împotriva Covid-19 în România, propus de guvern și aflat în circuitul de avizare.

Același document prevede un obiectiv de acoperire vaccinală de 90% din populația generală eligibilă cu vârste de peste 12 ani în 2023.

Prin acest proiect se introduc, între altele, două noi puncte referitoare la obiectivele de vaccinare, astfel:

Foto: captură – Pasaj din proiectul de completare a Strategiei de vaccinare

Ținta de 20% copii cu vârste de până în 12 ani, vaccinați până anul viitor, este susținută prin “studiile existente ce relevă un grad crescut de reticență parentală, urmând a fi reevaluată periodic”.

Nota de fundamentare mai precizează că “este recomandabil ca vaccinarea împotriva Covid-19 să se realizeze cu tipurile de produsele utilizate până în prezent, luând în considerare acceptabilitatea populației pentru anumite tipuri de vaccinuri împotriva Covid-19”.

Același document menționează că la finalul zilei de 1 noiembrie România avea o rată de vaccinare cu cel puțin o doză de aproape 42% pentru populația eligibilă de peste 12 ani, cu o rată de acoperire de aproximativ 36,8% sub ținta stabilită prin strategie. În acest context, ținta de 205 din populația de 5-11 ani este declarată un “obiectiv de acoperire vaccinală precaut”. 

“Conform calculelor, ar rămâne de acoperit minim 28% din populația eligibilă de peste 12 ani și 20% din populația de 5-11 ani”, mai arată nota de fundamentare.

Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Vom lua o decizie săptămâna aceasta față de persoanele care vor fi vaccinate în perioada următoare / Numărul de doze de la AstraZeneca este suficient de mare încât nu mai avem nevoie de o prioritizare strictă a personalului din Învățământ- Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare

O decizie privind programarea profesorilor la vaccinare va fi luată în această săptămână, a anunțat astăzi Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. El a adăugat că din 15…
Vezi articolul

Ministrul Teleman, despre prioritățile în cercetare: Finanțarea pentru revigorarea “pacientului în inaniție” trebuie direcționată în primul rând către dezvoltarea resurselor umane și către întărirea standardelor etice de evaluare

“Cercetarea e un pacient în inaniție, cu un sistem imunitar slăbit și care trebuie revigorat. Asta înseamnă finanțare predictibilă, direcționată cu scopul dezvoltării resurselor umane în primul rând și întărirea…
Vezi articolul