UBB Cluj, partener în proiectul de cercetare CONVERGE

Universitatea Babeș-Bolyai / Foto: Facebook.com - UBB

Departamentul de Inginerie Chimică din cadrul Facultății de Chimie şi Inginerie Chimică a Universității Babeş-Bolyai este partener într-un proiectul de cercetare care dorește să găsească soluții alternative la combustibilul fosil. Proiectul CONVERGE face parte din Programul Orizont 2020 și beneficiază de o finanțare de 5 milioane de euro din partea Comisiei Europene.

Cercetarea „îşi propune integrarea unor tehnologii inovatoare pentru conversia eficientă a biomasei şi în acelaşi timp reducerea costurilor de producție a biodiselului”, se arată într-un comunicat al universității.

„CONVERGE presupune şi captarea dioxidului de carbon rezultat în cadrul procesului, reducȃnd astfel cantitatea de gaze cu efect de seră, precum şi valorificarea unor produşi secundari cum ar fi benzenul, toluenul şi xilenul. Rolul Departamentului de Inginerie Chimică în cadrul acestui proiect va fi de a evalua impactul de mediu a noii tehnologii”, mai scrie în comunicat.

Lansată în noiembrie 2018, cercetarea CONVERGE se va desfăşura pe o perioadă de 42 de luni. Vor fi implicate două universități, trei centre de cercetare și cinci companii europene.

Exit mobile version