ULTIMA ORĂ Inspectorul școlar general pe București, Mihaela Ștefan, și-a depus demisia

Foto: INQUAM Photos / George Calin

Demisie la vârful Inspectoratului Școlar al Municipiului București, ISMB. Inspectoarea generală actuală, profesoara Mihaela Ștefan, pleacă din funcție, a declarat aceasta pentru Edupedu.ro.

Întrebată care sunt motivele pentru care părăsește șefia ISMB, aceasta a spus că este vorba despre „probleme personale, medicale”.

Membru PNL, Mihaela Ștefan a fost mai întâi inspector general adjunct și a fost numită inspector general în iunie 2021. Schimbarea de atunci a avut loc între doi membri PNL, Ionel Pușcaș, din tabăra Orban, fiind demis după mai multe declarații considerate a fi derapaje în cazul unui elev care a sărit de la etajul 1 al unei școli.

Ca și în 2021, mutarea de acum vine tot în marja examenelor naționale, săptămâna viitoare fiind startul Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a.

Potrivit algoritmului politic, funcția de șef al ISMB va fi preluată de PSD. Potrivit surselor Edupedu.ro, noul inspector școlar general de București va fi Vlad Drinceanu, profesor de matematică și actual consilier local PSD, la Sectorul 4, fost antreprenor de pompe funebre

Sursele Edupedu.ro: Daniel Mălăelea și Răzvan Călugăreanu (PNL), inspectori școlari generali adjuncți la București, vor fi schimbați din funcții / Revin la vârful ISMB Gabriela Postescu și Mihaela Ciho, susținute de PSD

Exit mobile version