SURSE Noul inspector școlar general de București va fi Vlad Drinceanu, profesor de matematică și actual consilier local PSD, la Sectorul 4, fost antreprenor de pompe funebre

14.662 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos – George Călin
Noul inspector școlar general pentru București va fi Vlad Drinceanu, profesor de matematică și consilier local PSD, la Sectorul 4, potrivit surselor Edupedu.ro. Aceasta o înlocuiește pe Mihaela Ștefan, inspectoare generală membră PNL, care a demisionat vineri din funcție „din motive personale, de sănătate”, după cum a declarat pentru Edupedu.ro. Drinceanu a fost, timp de un an, asociat într-o firmă de pompe funebre, potrivit datelor de la Registrul Comerțului.

Mandatul ar urma să înceapă de luni 13 iunie, potrivit informațiilor noastre. Vlad Drinceanu, 46 de ani, este consilier în funcție la Consiliul Local al Primăriei Sectorului 4 din București, din partea PSD, potrivit site-ului instituției. Înainte să fie consilier local, acesta a fost consilier al primarului Sectorului 4, Daniel Băluță, potrivit declarațiilor sale de avere.

Drinceanu a câștigat concursul de director pentru Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, din 2016, la contestații, dar nu a fost numit în funcție după ce procedura după care s-a rezolvat contestația a fost atacată, iar instanța a decis că încălca metodologia și regulamentele în vigoare. Drinceanu a fost și inspector școlar de matematică în ISMB. În 2019 Drînceanu a fost detașat pe postul de director al Colegiului Național „Gheorghe Șincai” în perioada 2019-2020, de unde în 2020 și-a dat demisia.

În prezent este directorul școlii private „Smart Kids”, de unde obține cele mai mari venituri trecute în declarația sa de avere.

În declarația sa de avere pentru anul în curs apare că deține două autoturisme, un Volvo din 2012 și un BMW din 2018. Profesorul a declarat și ceasuri și bijuterii în valoare de 8.000 de euro din perioada ultimilor 20 ani – 1998-2018. În anul 2021, la debutul mandatului de consilier local, Drinceanu nu declarase autoturismul BMW și nici bijuteriile care apar în documentul din acest an. De asemenea, tot în declarația pe 2020 apare și un teren intravilan în Corbeanca, județul Ifov, de 2.000 de metri pătrați, cumpărat în anul 2021, tern deținut în cotă parte de 1/2 cu o altă persoană.

Din 2006 deține un apartament de 113 metri pătrați în București, Sectorul 1.

Pe 12 mai 2021 Drinceanu a vândut o mașină cu prețul de 25.700 de euro, potrivit documentului.

Veniturile salariale obținute în anul 2021 de către profesorul Drinceanu au fost de la 6 instituții. Valoarea totală depășește 106.000 lei, adică o medie de peste 8.800 de lei pe lună.

Noul șef al ISMB nu a declarat că ar avea conturi bancare, credite sau depozite, ori investiții.

În declarația sa de interese apare că este „membru” în Societatea Totul Verde SA, Sectorul 4, fosta ADP și în Societatea de Științe Matematice din România. Are o carte publicată la Editura Didactică și Pedagogică – „Perspective culturale generate de matematică-pentru clasa a V-a”. În declarația de avere apare faptul că a încasat în anul 2021 venituri din drepturi de autor de la această editură de stat.

În veniturile declarate în 2021, Drinceanu apare că ar fi încasat bani de la Asociația Municipiilor din România unde a fost „expert administrație publică”.

Vlad Florentin Drinceanu apare în datele de la Registrul Comerțului ca asociat în SC Prestserv Ultimul Drum SRL, înființată în 2011 și radiată prin lichidare în 2012.

Articol în curs de actualizare


3 comments
  1. Nu inspira incredere….adica,bun la toate? De la matematici,la ADP, pompe funebre….
    Vorba ceea-“ce nu face omul pentru bani”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației: 73,12% dintre absolvenții de clasa a VIII-a prezenți la Evaluarea Națională 2019 au luat note peste 5. Cel mai mic procent din ultimii 5 ani

Ministerul Educației anunță că a centralizat rezultatele înregistrate la Evaluarea Națională de absolvenții clasei a VIII-a (înainte de contestații), sesiunea 2019. “Situația statistică generală relevă că dintre cei 146.105 candidați…
Vezi articolul

Elevii retrași de la școală pentru a învăța în sistem homeschooling nu mai pot reveni prin transfer la școală, anunță Inspectoratul Școlar Mureș. Învățământul la domiciliu nu este recunoscut în țara noastră

Sistemul educațional de tip „homeschooling” nu este recunoscut în România și încalcă Legea educației naționale și Codul Penal, potrivit unui document publicat pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Mureș. Instituția semnalează…
Vezi articolul