ULTIMA ORĂ Inspectorul școlar general pe București, Mihaela Ștefan, și-a depus demisia

25.722 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos / George Calin
Demisie la vârful Inspectoratului Școlar al Municipiului București, ISMB. Inspectoarea generală actuală, profesoara Mihaela Ștefan, pleacă din funcție, a declarat aceasta pentru Edupedu.ro.

Întrebată care sunt motivele pentru care părăsește șefia ISMB, aceasta a spus că este vorba despre „probleme personale, medicale”.

Membru PNL, Mihaela Ștefan a fost mai întâi inspector general adjunct și a fost numită inspector general în iunie 2021. Schimbarea de atunci a avut loc între doi membri PNL, Ionel Pușcaș, din tabăra Orban, fiind demis după mai multe declarații considerate a fi derapaje în cazul unui elev care a sărit de la etajul 1 al unei școli.

Ca și în 2021, mutarea de acum vine tot în marja examenelor naționale, săptămâna viitoare fiind startul Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a.

Potrivit algoritmului politic, funcția de șef al ISMB va fi preluată de PSD. Potrivit surselor Edupedu.ro, noul inspector școlar general de București va fi Vlad Drinceanu, profesor de matematică și actual consilier local PSD, la Sectorul 4, fost antreprenor de pompe funebre

Sursele Edupedu.ro: Daniel Mălăelea și Răzvan Călugăreanu (PNL), inspectori școlari generali adjuncți la București, vor fi schimbați din funcții / Revin la vârful ISMB Gabriela Postescu și Mihaela Ciho, susținute de PSD


8 comentarii
  1. Minciuni! În provincie se știe de două luni că PNL va ceda ISJ- ul PSD- ului. De atunci se negociază în teritoriu numirea inspectorilor PSD. Așa se scuză incompetența, neîndeplinirea obiectivelor: jucând tenis între ei, iar ” prostimea” rămâne furată de peisaj.

  2. Educația în România a murit și acum ne pregătim de înmormântare. Pe vremuri se mai incerca păstrarea aparențelor la numirea inspectorilor. Acum e pe față, cu algoritmi politici, calitatea oamenilor care contează fiind doar sa fie cat mai servili cu mai marii vremelnici.

  3. Adică învățământul e pe ducă și noi, în loc să numim un preot, numim un antreprenor de pompe funebre? Rușine să ne fie!

    1. Dl Drinceanu este profesor de matematică de peste 25 de ani. A mai fost inspector scolar in anii trecuți. Faptul că în ultima vreme a avut o afacere nu are legătură cu profesionalismul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Pragul de închidere a școlilor la 6 la mie, rata de infectare, a fost desființat de Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, anunță ministrul Educației

Pragul de închidere a școlilor la 6 la mie rata de infectare a fost desființat de Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, potrivit unei…
Vezi articolul