Un prorector al Politehnicii București, Valentin Năvrăpescu, numit președinte la agenția care se ocupă cu respectarea standardelor în învățământul superior, ARACIS, după doi ani de mandat Mădălin Bunoiu

Valentin Navrapescu / Sursa: Fim.uob.ro

Agenția responsabilă cu respectarea standardelor în universitățile românești, ARACIS, are un nou președinte, în persoana profesorului Valentin Năvrăpescu. Fost vicepreședinte al ARACIS, acesta preia postul ocupat în ultimii ani de Mădălin Bunoiu, potrivit unui anunț al instituției. Valentin Năvrăpescu reprezintă Universitatea de Știință și Tehnologie Politehnica București, universitatea care, după cum a semnalat Edupedu.ro, are  cea mai puternică reprezentare în managementul învățământului superior din România.

Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior precizează că mandatul prof.univ.dr.ing. Valentin Năvrăpescu în funcția de președinte a început la 1 ianuarie, după doi ani în care președinte a fost Mădălin Bunoiu. Până acum, Valentin Năvrăpescu a fost vicepreședinte ARACIS și membru în Consiliul ARACIS din anul 2022.

La UNST Politehnica București, Valentin Năvrăpescu este prorector, ca reprezentant al Facultății de Inginerie Electrică. Din 2018, a fost și membru al Consiliului Național de Statistică și Prognoză în Învățământul Superior (CNSPIS).

Noul președinte ARACIS a fost desemnat la doi ani după ce poziția fusese preluată de Octavian Mădălin Bunoiu, prorector al Universității de Vest din Timișoara, care venise în locul unui alt reprezentant al unei universități tehnice, Iordan Petrescu (Universitatea Tehnică de Construcții din București). În acest moment, Mădălin Bunoiu nu mai face parte din structurile de conducere ARACIS.

Agenția precizează, în comunicatul de marți, că din Biroul Executiv al Consiliului ARACIS mai fac parte, în prezent:

Totodată, în urma unui concurs desfășurat la sfârșitul anului trecut, Consiliul ARACIS are șase noi membri:

Componența completă a Consiliului – aici

Instituția precizează că, după ce, în 2023, a intrat în vigoare noua lege a învățământului superior, prioritatea noii conduceri ARACIS este:

Context:

Valentin Năvrăpescu reprezintă Politehnica București, instituție despre care Edupedu.ro scria, în urmă cu un an, că domină managementul învățământului superior din România, având reprezentanți la vârful tuturor organismelor centrale cu decizie administrativă sau financiară în acest domeniu.

Citește și:
Universitatea Politehnica din București domină managementul învățământului superior din România: reprezentanții săi – prezenți la vârful tuturor organismelor centrale cu decizie administrativă sau financiară în domeniu
Ianuarie 2022: Conducere nouă la agenția care evaluează calitatea învățământului superior, ARACIS. Noul președinte este Octavian Mădălin Bunoiu, prorector la Universitatea de Vest din Timișoara
Exit mobile version