Unele universități din Olanda îi sfătuiesc pe studenții străini care vor să li se alăture să ia în calcul alte destinații de studiu, din cauza lipsei locurilor de cazare / Olanda e în topul destinațiilor pentru tinerii români care vor să învețe în străinătate

Amsterdam / Foto © Pavel Kavalenkau | Dreamstime.com

Mai multe universități din Olanda, inclusiv cele din Amsterdam, Utrecht, Eindhoven și Maastricht, îi îndeamnă pe studenții străini care doresc să li se alăture să își reevalueze opțiunea de studii și ia în considerare alte instituții de învățământ superior, relatează The Brussels Times. Motivul: numărul insuficient de locuri de cazare pentru studenți, în aceste orașe. 

Publicația citată arată că cei care nu au găsit un loc de cazare până la începutul lunii august sunt sfătuiți să aibă în vedere și posibilitatea de a apela la alte instituții de învățământ, după cum a spus o reprezentantă a Universității Libere din Amsterdam pentru agenția olandeză de presă ANP.

The Brussels Times notează că, de la începutul anului, Universitatea Liberă avertizează că există dificultăți în privința găsirii unor locuri de cazare în capitala olandeză. Situația este similară în Utrecht, unde studenții care nu și-au găsit cazare sunt, de asemenea, îndemnați să analizeze posibilitatea de a studia în alte părți. Iar Universitatea Twente le-a cerut, de asemena, studenților care nu au unde să se cazeze să se mute în alte localități, potrivit sursei citate.

Aceasta arată că, la începutul precedentului an universitar, peste 26.000 de studenți din Olanda nu aveau unde să locuiască, potrivit datelor unui centru specializat în domeniu. Numărul studenților a crescut, în ultimul an universitar, cu 12%, până la 115.000. Studenții străini reprezintă circa un sfert din totalul populației de studenți din Amsterdam și peste jumătate (56%) la Maastricht.

Photo: Amsterdam Students © Pavel Kavalenkau | Dreamstime.com  / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version