Unele universități din Olanda îi sfătuiesc pe studenții străini care vor să li se alăture să ia în calcul alte destinații de studiu, din cauza lipsei locurilor de cazare / Olanda e în topul destinațiilor pentru tinerii români care vor să învețe în străinătate

36.996 de vizualizări
Amsterdam / Foto © Pavel Kavalenkau | Dreamstime.com
Mai multe universități din Olanda, inclusiv cele din Amsterdam, Utrecht, Eindhoven și Maastricht, îi îndeamnă pe studenții străini care doresc să li se alăture să își reevalueze opțiunea de studii și ia în considerare alte instituții de învățământ superior, relatează The Brussels Times. Motivul: numărul insuficient de locuri de cazare pentru studenți, în aceste orașe. 
  • De notat că, potrivit unor evaluări făcute de consultanți în domeniu, Olanda se află pe primul loc în rândul țărilor preferate de studenții români ca destinație de studiu, urmată fiind de Marea Britanie, Italia, Danemarca, Germania, Spania – detalii.

Publicația citată arată că cei care nu au găsit un loc de cazare până la începutul lunii august sunt sfătuiți să aibă în vedere și posibilitatea de a apela la alte instituții de învățământ, după cum a spus o reprezentantă a Universității Libere din Amsterdam pentru agenția olandeză de presă ANP.

The Brussels Times notează că, de la începutul anului, Universitatea Liberă avertizează că există dificultăți în privința găsirii unor locuri de cazare în capitala olandeză. Situația este similară în Utrecht, unde studenții care nu și-au găsit cazare sunt, de asemenea, îndemnați să analizeze posibilitatea de a studia în alte părți. Iar Universitatea Twente le-a cerut, de asemena, studenților care nu au unde să se cazeze să se mute în alte localități, potrivit sursei citate.

Aceasta arată că, la începutul precedentului an universitar, peste 26.000 de studenți din Olanda nu aveau unde să locuiască, potrivit datelor unui centru specializat în domeniu. Numărul studenților a crescut, în ultimul an universitar, cu 12%, până la 115.000. Studenții străini reprezintă circa un sfert din totalul populației de studenți din Amsterdam și peste jumătate (56%) la Maastricht.

Photo: Amsterdam Students © Pavel Kavalenkau | Dreamstime.com  / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
  1. Olanda e in topul celor care își permit (cu finanțări proprii sau de Stat) să-și trimită odraslele la studii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Liga Studenților din Universitatea Maritimă Constanța se opune ferm față de posibila desființare a Universității Maritime din Constanța și participarea la formarea unei noi universități tehnice naționale

Liga Studenților din Universitatea Maritimă Constanța (LSUMC) se poziționează ferm împotriva desființării Universității Maritime din Constanța și a participării la formarea unei noi universități tehnice naționale, sub orice formă s-ar…
Vezi articolul

Marilen Pirtea, rector al Universității de Vest și consilier onorific al premierului Ciucă: Voi pleda pentru ceea ce susțin profesorii / Cu o oră înainte de ședința de Guvern în care a fost aprobată legea educației, ministrul Finanțelor împreună cu alții au scos capitolul de salarizare unde salariul minim trebuia să fie mediu brut pe economie. Dacă eliminăm această piatră de temelie, restul rămâne suspendat în aer și se știa acest lucru

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea, lider PNL și consilier onorific al premierului Nicolae Ciucă, susține revendicările profesorilor în această grevă generală declanșată în sistemul de învățământ. Pirtea…
Vezi articolul

EXCLUSIV Activitatea CNATDCU a fost blocată când au apărut situații sensibile “ale unor personalități politice actuale”. Acest Consiliu nu poate fi controlat politic – Reacție dură a vicepreședinților instituției-cheie în soluționarea plagiatelor, Mircea Dumitru, Marius Andruh și Dorel Banabic, la acuzațiile și ironiile lansate de ministrul Sorin Cîmpeanu

Reacție fără precedent a vicepreședinților instituției-cheie care soluționează plagiatele, la ironiile și acuzațiile ministrului Sorin Cîmpeanu care își susține ideea de-a desființa CNATDCU spunând că “MIT nu are nici cea…
Vezi articolul

Universitatea din București: Cazul lectorului Aurel Jean Andrei, condamnat cu suspendare în dosarul retrocedărilor fictive, va fi luat în discuție de Senatul Universității

Senatul Universității din București va lua în discuție cazul lectorului Aurel-Jean Andrei, care a fost condamnat la 2 ani cu suspendare în dosarul retrocedărilor fictive din Constanța, a anunțat Universitatea din București, într-un…
Vezi articolul