Universitatea Al. I. Cuza din Iași pregătește o extensiune destinată studiilor teologice la Chișinău, din 2023-2024, împreună cu Universitatea de Stat din Moldova

UAIC Iași / Foto: Facebook.com - Tudorel Toader

Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) și Universitatea de Stat din Moldova (USM) au semnat un document ce stabilește o serie de măsuri pentru punerea în aplicare a colaborării pe care cele două au convenit-o în decembrie 2022, colaborare prin care va fi înființată o extensiune UAIC la Chișinău, în cadrul căreia va funcționa un program de studii teologice. Documentul urmărește ca această extensiune să fie funcțională începând cu anul universitar 2023-2024, potrivit unui comunicat al instituției ieșene de învățământ superior.

Comunicatul precizează:

Documentul a fost semnat de rectorii Tudorel Toader (UAIC) și Igor Șarov (USM).

Potrivit comunicatului, în cadrul extensiuni UAIC de la Chișinău va funcționa programul de studii de licență Teologie Ortodoxă Pastorală, cu o durată de 4 ani. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași mai are o extensiune la Chișinău, la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport dar și o extensiune la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi. 

Exit mobile version