Universitatea Al. I. Cuza din Iași pregătește o extensiune destinată studiilor teologice la Chișinău, din 2023-2024, împreună cu Universitatea de Stat din Moldova

288 de vizualizări
UAIC Iași / Foto: Facebook.com – Tudorel Toader
Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) și Universitatea de Stat din Moldova (USM) au semnat un document ce stabilește o serie de măsuri pentru punerea în aplicare a colaborării pe care cele două au convenit-o în decembrie 2022, colaborare prin care va fi înființată o extensiune UAIC la Chișinău, în cadrul căreia va funcționa un program de studii teologice. Documentul urmărește ca această extensiune să fie funcțională începând cu anul universitar 2023-2024, potrivit unui comunicat al instituției ieșene de învățământ superior.

Comunicatul precizează:

  • După ce la data de 15 decembrie 2022, cele două universități au semnat protocolul de colaborare în vederea înființarea Extensiunii universitare a UAIC la Universitatea de Stat din Moldova, prin acest nou document USM s-a angajat să ofere studenților înmatriculați la extensiune accesul la baza sportivă, bibliotecă și aula de festivități în același regim de care beneficiază și studenții Universitatea de Stat din Moldova. De asemenea, acordul prevede actualizarea anuală a contractelor care asigură desfășurarea activităților didactice (curs, seminar, laborator) în spațiile USM. 

Documentul a fost semnat de rectorii Tudorel Toader (UAIC) și Igor Șarov (USM).

Potrivit comunicatului, în cadrul extensiuni UAIC de la Chișinău va funcționa programul de studii de licență Teologie Ortodoxă Pastorală, cu o durată de 4 ani. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași mai are o extensiune la Chișinău, la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport dar și o extensiune la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

USR cere ministrului Educației Ligia Deca “să rescrie din temelii legile Educației, nu să protejeze impostorii și plagiatorii” / “Adresându-se șefilor de partid, unii dintre ei cu plagiate evidente, Ligia Deca nu face decât să se îndepărteze de dezideratul României Educate” – senatorul USR Ștefan Pălărie

USR cere ministrului Educaţiei, Ligia Deca, să rescrie cu adevărat din temelii cele două propuneri de modificare a legilor Educaţiei, astfel încât ele să asigure cadrul etic necesar modernizării procesului…
Vezi articolul

OFICIAL Angajarea profesorilor “titularizați” pe art. 253 poate fi de azi făcută pe durata viabilității postului. Ordonanța de Urgență pe educație a fost publicată în Monitorul Oficial

Varianta oficială a Ordonanței de Guvern 23, cea apărută miercuri noaptea în Monitorul Oficial, la o săptămână după aprobarea în Ședința de Guvern din 3 aprilie, cuprinde şi „rezolvarea” situației…
Vezi articolul

Cele cinci mari universități membre ale Consorțiului Universitaria susțin organizarea examenului de Bacalaureat 2020: Ne dorim tineri cu încredere în ei, rezilienți și conștienți că efortul le este răsplătit

“Eliminarea examenului de Bacalaureat și/sau diminuarea exigențelor acestui examen ar atrage după sine consecințe nefaste pentru educabili și pentru sistemul de învățământ în sine”, atrag atenția cele cinci mari universități…
Vezi articolul