VIDEO Decizia de a deschide școlile pe 14 septembrie ar putea fi luată de școli sau de autoritățile locale, spune ministrul Educației

12.246 de vizualizări
Descentralizarea deciziei de a deschide școlile pe 14 septembrie este luată în calcul „până la nivelul unității de învățământ”, în funcție de numărul de îmbolnăviri din localitate sau județ, a spus ministrul Educației, Monica Anisie, la „Dezbaterea: Cursa celor 30 de ani în educație în România. Unde suntem şi unde vrem să ajungem?”, organizată de World Vision România.

Anisie a spus că avem un număr tot mai mare de îmbolnăviri și că încă așteaptă din partea Ministerului Sănătății normele sanitare. În funcție de acestea pot fi anunțate și deciziile.

Monica Anisie: După cum observați situația nu este chiar foarte bună. Există de la o zi la alta un număr tot mai mare de îmbolnăviri”

Moderator: Luați în calcul la acest moment o descentralizare a formulei în care vor învăța copiii? descentralizare a deciziei, dacă deschid școlile total sau nu, în funcție de numărul de îmbolnăviri la nivelul județului, orașului, comunității locale?

Monica Anisie: Se ia în calcul și o astfel de variantă. Să descentralizăm decizia chiar mergând până la nivelul unităților de învățământ”.

O descentralizare a decizie de deschidere sau nu a școlii și în ce condiții ar însemna ca fiecare unitate să poată evalua situația din localitate sau din zona sa și dacă nu sunt cazuri de infectare să poată deschide porțile pentru toți elevii, cu distanțare fizică și norme sanitare, iar daca sunt multe cazuri, școala să rămână închisă și educația să fie online.

Un exemplu de descentralizare a fost anunțat de Republica Modova. Autoritățile de la Chișinău au anunțat că decizia de deschidere a școlilor va fi luată de fiecare autoritate locală în parte.

Vezi aici toate declarațiile ministrului Educației la Dezbaterea: Cursa celor 30 de ani în educație în România. Unde suntem şi unde vrem să ajungem?”, organizată de World Vision România.

Foto: Monica Anisie/Captura World Vision


2 comments
  1. In sfarsit o idee superba. Mai ales ca si moldovenii au venit cu ea. Sa nu uitam ca mai ales in rural, elevi sunt mai putini intr-o clasa si daca nu sunt cazuri de covid, deschiderea fizica este mai mult decat propice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Ministerul Educației a anunțat școlile în seara zilei de salariu, când banii au fost deja virați în conturile oamenilor, că a actualizat aplicația de salarizare și că ar fi reparat o parte din erorile care luau din banii profesorilor și angajaților din Învățământ

Vineri seara, după ora 22:00, în ziua când deja au fost plătite salariile din Învățământ, Ministerul Educație a transmis în școli versiunea actualizată a programului de salarizare. Potrivit surselor Edupedu.ro,…
Vezi articolul

VIDEO Mai multe organizații masonice au premiat elevi și profesori din Deva, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Hunedoara și cu Alianța Timișoara Universitară / Atât șefa inspectoratului școlar, Maria Ștefănie, cât și prorectorul UVT, Mădălin Bunoiu, sunt membri ai unor organizații masonice

Sub numele Gala Excelenței Hunedorene – Premiile și Bursele „Iancu de Hunedoara”, mai multe organizații masonice premiază de ani de zile elevi din Deva, împreună cu Inspectoratul școlar județean Hunedoara.…
Vezi articolul

USR îi cere ministrului Educației, Ligia Deca, să vină în comisiile de învățământ din Parlament săptămâna viitoare pentru „a-și clarifica poziția față de legile Educației: Dorim să ne lămurim dacă va închide ochii la grupurile de interese care au fost în spatele scrierii acestor legi”, spune senatorul Ștefan Pălărie

Ministrul Educației este chemat de USR în comisiile reunite de specialitate din Parlament, pentru a-și clarificat mandatul: “Dorim să ne lămurim dacă doamna Ligia Deca va închide ochii la grupurile…
Vezi articolul