VIDEO Decizia de a deschide școlile pe 14 septembrie ar putea fi luată de școli sau de autoritățile locale, spune ministrul Educației

12.245 de vizualizări
Descentralizarea deciziei de a deschide școlile pe 14 septembrie este luată în calcul „până la nivelul unității de învățământ”, în funcție de numărul de îmbolnăviri din localitate sau județ, a spus ministrul Educației, Monica Anisie, la „Dezbaterea: Cursa celor 30 de ani în educație în România. Unde suntem şi unde vrem să ajungem?”, organizată de World Vision România.

Anisie a spus că avem un număr tot mai mare de îmbolnăviri și că încă așteaptă din partea Ministerului Sănătății normele sanitare. În funcție de acestea pot fi anunțate și deciziile.

Monica Anisie: După cum observați situația nu este chiar foarte bună. Există de la o zi la alta un număr tot mai mare de îmbolnăviri”

Moderator: Luați în calcul la acest moment o descentralizare a formulei în care vor învăța copiii? descentralizare a deciziei, dacă deschid școlile total sau nu, în funcție de numărul de îmbolnăviri la nivelul județului, orașului, comunității locale?

Monica Anisie: Se ia în calcul și o astfel de variantă. Să descentralizăm decizia chiar mergând până la nivelul unităților de învățământ”.

O descentralizare a decizie de deschidere sau nu a școlii și în ce condiții ar însemna ca fiecare unitate să poată evalua situația din localitate sau din zona sa și dacă nu sunt cazuri de infectare să poată deschide porțile pentru toți elevii, cu distanțare fizică și norme sanitare, iar daca sunt multe cazuri, școala să rămână închisă și educația să fie online.

Un exemplu de descentralizare a fost anunțat de Republica Modova. Autoritățile de la Chișinău au anunțat că decizia de deschidere a școlilor va fi luată de fiecare autoritate locală în parte.

Vezi aici toate declarațiile ministrului Educației la Dezbaterea: Cursa celor 30 de ani în educație în România. Unde suntem şi unde vrem să ajungem?”, organizată de World Vision România.

Foto: Monica Anisie/Captura World Vision


2 comments
  1. In sfarsit o idee superba. Mai ales ca si moldovenii au venit cu ea. Sa nu uitam ca mai ales in rural, elevi sunt mai putini intr-o clasa si daca nu sunt cazuri de covid, deschiderea fizica este mai mult decat propice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Educației: “Poate se găsește o posibilitate legală prin care testarea copiilor să fie obligatorie. Încrederea în părinți îmi doresc să fie cât mai mare, dar am îndoieli că toți părinții au utilizat aceste teste acasă corect”

O lege ar putea rezolva situația legată de numărul redus de cazuri confirmate prin testele salivă și pentru a înlătura suspiciunile potrivit cărora nu toți părinți își testează copiii acasă…
Vezi articolul

Învăţământul se poate desfăşura online pe perioada stării de urgenţă, lege aprobată azi de Senat, cameră decizională. Actul prelungește toate acreditările până la 30 iunie 2021

Învăţământul preşcolar, şcolar, preuniversitar şi universitar se poate desfăşura online pe perioada stării de urgenţă sau de asediu, prevede Legea educaţiei naţionale 1/2011 modificată, miercuri, de Senat, în calitate de…
Vezi articolul

Ministerul Educaţiei clarifică declaraţiile ministrului Andronescu: nu se intenționează organizarea unor clase separate, ci creșterea numărului profesorilor de sprijin și al consilierilor școlari

Ministerul Educaţiei a trimis Edupedu.ro câteva precizări în cazul declaraţiilor făcute de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, din care se înţelegea că ar vrea organizarea elevilor cu cerinţe speciale din şcolile…
Vezi articolul

Subiecte simulare județeană pentru Evaluarea Națională 2024. La limba română, elevii din Maramureș au avut să motiveze dacă momentele dificile pot fi depășite mai ușor cu ajutorul prietenilor

Elevii din județul Maramureș au susținut luni, 11 decembrie, proba scrisă la Limba română din cadrul simulării județene a Evaluării Naționale 2024. La subiectul I, unul dintre textele la prima…
Vezi articolul