VIDEO Decizia de a deschide școlile pe 14 septembrie ar putea fi luată de școli sau de autoritățile locale, spune ministrul Educației

12.245 de vizualizări
Descentralizarea deciziei de a deschide școlile pe 14 septembrie este luată în calcul „până la nivelul unității de învățământ”, în funcție de numărul de îmbolnăviri din localitate sau județ, a spus ministrul Educației, Monica Anisie, la „Dezbaterea: Cursa celor 30 de ani în educație în România. Unde suntem şi unde vrem să ajungem?”, organizată de World Vision România.

Anisie a spus că avem un număr tot mai mare de îmbolnăviri și că încă așteaptă din partea Ministerului Sănătății normele sanitare. În funcție de acestea pot fi anunțate și deciziile.

Monica Anisie: După cum observați situația nu este chiar foarte bună. Există de la o zi la alta un număr tot mai mare de îmbolnăviri”

Moderator: Luați în calcul la acest moment o descentralizare a formulei în care vor învăța copiii? descentralizare a deciziei, dacă deschid școlile total sau nu, în funcție de numărul de îmbolnăviri la nivelul județului, orașului, comunității locale?

Monica Anisie: Se ia în calcul și o astfel de variantă. Să descentralizăm decizia chiar mergând până la nivelul unităților de învățământ”.

O descentralizare a decizie de deschidere sau nu a școlii și în ce condiții ar însemna ca fiecare unitate să poată evalua situația din localitate sau din zona sa și dacă nu sunt cazuri de infectare să poată deschide porțile pentru toți elevii, cu distanțare fizică și norme sanitare, iar daca sunt multe cazuri, școala să rămână închisă și educația să fie online.

Un exemplu de descentralizare a fost anunțat de Republica Modova. Autoritățile de la Chișinău au anunțat că decizia de deschidere a școlilor va fi luată de fiecare autoritate locală în parte.

Vezi aici toate declarațiile ministrului Educației la Dezbaterea: Cursa celor 30 de ani în educație în România. Unde suntem şi unde vrem să ajungem?”, organizată de World Vision România.

Foto: Monica Anisie/Captura World Vision


2 comments
  1. In sfarsit o idee superba. Mai ales ca si moldovenii au venit cu ea. Sa nu uitam ca mai ales in rural, elevi sunt mai putini intr-o clasa si daca nu sunt cazuri de covid, deschiderea fizica este mai mult decat propice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ligia Deca, la 9 luni după ce propriile Legi ale învățământului au fost promulgate: Ar trebui ca relevanța examenelor naționale, Evaluare Națională și Bacalaureat, să fie redusă

Ligia Deca, ministrul Educației, a spus, săptămâna trecută, în județul Mureș, că „obiectivul nostru” vizează ca relevanța examenelor naționale, Evaluare Națională și Bacalureat, „să fie redusă”. Aceasta a spus că…
Vezi articolul
Foto: Asociatia Speologica Exploratorii

Asociația Speologică Exploratorii lansează proiectul “RuralKarst”, care vizează elevii și profesorii de geografie și de biologie, pentru a-i implica în activități pentru protejarea mediului carstic

Asociația Speologică Exploratorii din orașul Reșița derulează un proiect la nivel național intitulat RuralKarst, care vizează să implice 6.040 de cetățeni din 27 de județe, în marea lor majoritate elevi…
Vezi articolul

Olimpiada județeană de limba română 2024 – subiecte și bareme. Textele suport, alese din autori contemporani, printre care Ioana Pârvulescu, Lavinia Braniște, Veronica Niculescu, Mircea Cărtărescu / Rezultatele inițiale au fost publicate de mai multe centre de concurs

Elevii de gimnaziu și liceu au susținut sâmbătă în prima parte a zilei etapa județeană a Olimpiadei de Limba și literatura română (OLLR), potrivit calendarului competițiilor școlare 2024 și informațiilor…
Vezi articolul