Universitatea Al. I. Cuza din Iași pregătește o extensiune destinată studiilor teologice la Chișinău, din 2023-2024, împreună cu Universitatea de Stat din Moldova

250 de vizualizări
UAIC Iași / Foto: Facebook.com – Tudorel Toader
Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) și Universitatea de Stat din Moldova (USM) au semnat un document ce stabilește o serie de măsuri pentru punerea în aplicare a colaborării pe care cele două au convenit-o în decembrie 2022, colaborare prin care va fi înființată o extensiune UAIC la Chișinău, în cadrul căreia va funcționa un program de studii teologice. Documentul urmărește ca această extensiune să fie funcțională începând cu anul universitar 2023-2024, potrivit unui comunicat al instituției ieșene de învățământ superior.

Comunicatul precizează:

  • După ce la data de 15 decembrie 2022, cele două universități au semnat protocolul de colaborare în vederea înființarea Extensiunii universitare a UAIC la Universitatea de Stat din Moldova, prin acest nou document USM s-a angajat să ofere studenților înmatriculați la extensiune accesul la baza sportivă, bibliotecă și aula de festivități în același regim de care beneficiază și studenții Universitatea de Stat din Moldova. De asemenea, acordul prevede actualizarea anuală a contractelor care asigură desfășurarea activităților didactice (curs, seminar, laborator) în spațiile USM. 

Documentul a fost semnat de rectorii Tudorel Toader (UAIC) și Igor Șarov (USM).

Potrivit comunicatului, în cadrul extensiuni UAIC de la Chișinău va funcționa programul de studii de licență Teologie Ortodoxă Pastorală, cu o durată de 4 ani. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași mai are o extensiune la Chișinău, la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport dar și o extensiune la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Evaluările la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor putea fi susținute digital în 2023-2024 – a anunțat subsecretarul de stat din Ministerul Educației Jean Badea: În câțiva ani să transferăm toate examenele în zona digitală

UPDATE Evaluările de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor putea fi susținute digital la nivel național “cel mai probabil începând din 2023-2024”, a declarat pentru Edupedu.ro…
Vezi articolul

Ministrul Sănătății: Vom permite pentru clasele primare măști textile și vom obliga portul măștilor de uz medical la clasele gimnaziale și liceale / Secretar de stat în Ministerul Educației: Vom vedea dacă mergem pe măști medicale pentru toți elevii de gimnaziu și liceu, sau rămâne în continuare și posibilitatea folosirii măștilor textile

Vom permite pentru clasele primare atât măști textile, cât și măști medicale, a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, la Digi24. Aceasta a mai spus că purtarea măștilor medicale va fi…
Vezi articolul