Universitatea din București: Cazul lectorului Aurel Jean Andrei, condamnat cu suspendare în dosarul retrocedărilor fictive, va fi luat în discuție de Senatul Universității

Foto: Universitatea din București

Senatul Universității din București va lua în discuție cazul lectorului Aurel-Jean Andrei, care a fost condamnat la 2 ani cu suspendare în dosarul retrocedărilor fictive din Constanța, a anunțat Universitatea din București, într-un comunicat remis Edupedu.ro. Instituția a precizat că “a fost sesizată Comisia de Etică din cadrul universității, în măsură să analizeze și să soluționeze abaterile de la etica universitară”.

Decizia Universității vine după ce Facultatea de Drept a discutat în urmă cu o zi dacă notarul Aurel Jean Andrei mai poate preda la facultate, în urma condamnării, și “a constatat că, potrivit legii și Cartei universitare, competențele în legătură cu o eventuală procedură disciplinară sau având ca obiect o abatere de la etica universitară a unui cadru didactic aparțin Universității din București, în calitate de angajator“.

Poziția Universității din București cu privire la cazul lectorului universitar Aurel-Jean Andrei

“Punctul de vedere al Universității din București cu privire la cazul domnului lector univ. dr. Aurel-Jean Andrei

Universitatea din București a luat act de poziția Facultății de Drept în ceea ce privește situația domnului lector univ. dr. Aurel-Jean Andrei, condamnat la o pedeapsă cu suspendare în Dosarul nr. 6536/2/2008 al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Precizăm că Senatul Universității din București va lua în discuție cazul mai sus indicat. Nu în ultimul rând, menționăm că a fost sesizată Comisia de Etică din cadrul universității, în măsură să analizeze și să soluționeze abaterile de la etica universitară.”

Decizia Facultății de Drept în acest caz

“În ședința din data de 14.02 a.c., Consiliul Facultății de Drept a Universității din București a analizat cazul domnului lector univ. dr. Aurel-Jean Andrei, condamnat la o pedeapsă cu suspendare în Dosarul nr. 6536/2/2008 al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

În urma dezbaterilor care au avut loc cu acest prilej, Consiliul Facultății a constatat că, potrivit legii și Cartei universitare, competențele în legătură cu o eventuală procedură disciplinară sau având ca obiect o abatere de la etica universitară a unui cadru didactic aparțin Universității din București, în calitate de angajator”.

Informații de background

Aurel Jean Andrei a fost condamnat definitiv pe 8 februarie 2019, de către judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție, la 2 ani cu suspendare în dosarul retrocedărilor fictive din Constanța. În același dosar au mai fost condamnați Cristi Borcea (5 ani), Radu Mazăre (9 ani), Nicușor Constantinescu (5 ani) și Dragoș Săvulescu (5 ani și jumătate).

Citește și:

 

 

Exit mobile version