Universitatea din București: Cazul lectorului Aurel Jean Andrei, condamnat cu suspendare în dosarul retrocedărilor fictive, va fi luat în discuție de Senatul Universității

2.096 de vizualizări
Foto: Universitatea din București
Senatul Universității din București va lua în discuție cazul lectorului Aurel-Jean Andrei, care a fost condamnat la 2 ani cu suspendare în dosarul retrocedărilor fictive din Constanța, a anunțat Universitatea din București, într-un comunicat remis Edupedu.ro. Instituția a precizat că “a fost sesizată Comisia de Etică din cadrul universității, în măsură să analizeze și să soluționeze abaterile de la etica universitară”.

Decizia Universității vine după ce Facultatea de Drept a discutat în urmă cu o zi dacă notarul Aurel Jean Andrei mai poate preda la facultate, în urma condamnării, și “a constatat că, potrivit legii și Cartei universitare, competențele în legătură cu o eventuală procedură disciplinară sau având ca obiect o abatere de la etica universitară a unui cadru didactic aparțin Universității din București, în calitate de angajator“.

Poziția Universității din București cu privire la cazul lectorului universitar Aurel-Jean Andrei

“Punctul de vedere al Universității din București cu privire la cazul domnului lector univ. dr. Aurel-Jean Andrei

Universitatea din București a luat act de poziția Facultății de Drept în ceea ce privește situația domnului lector univ. dr. Aurel-Jean Andrei, condamnat la o pedeapsă cu suspendare în Dosarul nr. 6536/2/2008 al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Precizăm că Senatul Universității din București va lua în discuție cazul mai sus indicat. Nu în ultimul rând, menționăm că a fost sesizată Comisia de Etică din cadrul universității, în măsură să analizeze și să soluționeze abaterile de la etica universitară.”

Decizia Facultății de Drept în acest caz

“În ședința din data de 14.02 a.c., Consiliul Facultății de Drept a Universității din București a analizat cazul domnului lector univ. dr. Aurel-Jean Andrei, condamnat la o pedeapsă cu suspendare în Dosarul nr. 6536/2/2008 al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

În urma dezbaterilor care au avut loc cu acest prilej, Consiliul Facultății a constatat că, potrivit legii și Cartei universitare, competențele în legătură cu o eventuală procedură disciplinară sau având ca obiect o abatere de la etica universitară a unui cadru didactic aparțin Universității din București, în calitate de angajator”.

Informații de background

Aurel Jean Andrei a fost condamnat definitiv pe 8 februarie 2019, de către judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție, la 2 ani cu suspendare în dosarul retrocedărilor fictive din Constanța. În același dosar au mai fost condamnați Cristi Borcea (5 ani), Radu Mazăre (9 ani), Nicușor Constantinescu (5 ani) și Dragoș Săvulescu (5 ani și jumătate).

Citește și:

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

UPDATE VIDEO Caz grav de bullying într-o școală din Timiș. O adolescentă cu nevoi speciale, batjocorită de două colege care o trag de păr, o imobilizează și o lovesc. Poliția a deschis dosar penal. Cîmpeanu: Corpul de control al inspectorului general de Timiș este în școală / Directorul a fost demis

Un dosar penal a fost deschis în cazul unei noi situații de bullying care a avut loc într-o școală din Timiș, incidentul fiind filmat de colegii elevei de 15 ani…
Vezi articolul
Foto: © Kantver - Dreamstime.com

SURSE Mesaje de susținere transmise profesorilor de Ministerul Educației, la ședința cu inspectorii: E dreptul angajaților să intre în grevă / Dacă elevii vin la școală, cadrele care nu fac grevă îi vor supraveghea

Reprezentanții Ministerului Educației au transmis inspectorilor școlari, în cadrul videoconferinței de dimineață, că este dreptul angajaților din Învățământ să intre în grevă și să nu îi intimideze prin solicitarea listelor…
Vezi articolul

Deși banii din PNRR sunt pentru 10 de consorții regionale, Guvernul și Ministerul Educației au decis să găsească finanțare pentru 29 de proiecte declarate eligibile, a anunțat Ligia Deca. Obiectivul este ca „în anul 2025-2026, până la 40% dintre elevi să fie înscriși pe o rută duală”

Deși ținta asumată în PNRR este de 10 consorții regionale, 29 de proiecte au fost declarate eligibile după evaluarea calitativă, conform listei publicate de ministerul Educației. Ligia Deca a declarat…
Vezi articolul

Evaluarea Națională 2023. Înscrierile au început, iar elevii de clasa a VIII-a sunt înscriși automat de școli până pe 9 iunie / Surse: Mediile din gimnaziu ale elevilor încă figurează în aplicație, deși nu mai contează în nota de admitere la liceu

Înscrierile absolvenților de clasa a VIII-a la Evaluarea Națională 2023 au început marți, 6 iunie, și durează până vineri, 9 iunie, conform calendarului oficial al evaluării. Elevii sunt înscriși automat…
Vezi articolul

Raport al Ministerului Educației, despre PISA 2018: Rezultatele elevilor români sunt aproape de cele din Moldova, Muntenegru, Bulgaria și Emiratele Arabe Unite / În top PISA 2018 sunt China, Estonia și Finlanda

“Rezultatele elevilor români se plasează aproape de cele ale elevilor din Moldova, Muntenegru, Bulgaria și Emiratele Arabe Unite”, anunță Ministerul român al Educației, după ce OECD a publicat astăzi Rezultatele…
Vezi articolul

Apel World Vision: Lumea trebuie să acționeze imediat în ajutorul copiilor din Afganistan / 8,2 milioane de minori au avut nevoie de asistență umanitară și de protecție în 2021

“Nenumărați copii vulnerabili din Afganistan vor plăti cu viața pe măsură ce vor fi înghițiți de conflict”, avertizează, marți, organizația umanitară internațională World Vision. Această arată, într-un comunicat de presă,…
Vezi articolul