Moderna a început testarea vaccinului anti-Covid la copii

3.553 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Vaccinarea copiilor cu serul Moderna a început în faza de testare în America de Nord, a anunțat astăzi compania farmaceutică, citată de CNN. În total, 6.750 de copii cu vârste cuprinse între 6 luni și 11 ani au fost înscriși în faza de testare a vaccinului anti-Covid în SUA și Canada.

Testarea vaccinului împotriva noului coronavirus va fi făcută în două etape. În prima etapă se testează diferite doze ale serului, copiii vor primi două variante cu un rapel de 28 sau 25 de zile, calculate în funcție de dozaj. Astfel, copiii de 2-11 ani vor primi două doze la 28 de zile rapel cu 50 sau 100 micrograme de ser.

În funcție de rezultatele primei etape, se va decide ce variantă de dozaj se va utiliza în partea a doua a studiului. După a doua doză de vaccin, copiii vor fi monitorizați timp de un an.

„Acest studiu pediatric ne va ajuta să determinăm siguranța vaccinului și nivelul imunologic la care se poate ajunge pentru această grupă de vârstă”, a spus CEO-ul Moderna Stéphane Bancel într-un comunicat de presă.

Studiul se realizează în colaborare cu mai multe instituții guvernamentale: National Institute of Allergy and Infectious Diseases, National Institutes of Health și Biomedical Advanced Research and Development Authority de la US Department of Health and Human Services.

În paralel, teste pe vaccinul pentru copii face și Pfizer/BioNTech, iar Johnson & Johnson a anunțat că încep testările pentru copiii de 12-18 ani.

Foto: © Chayakorn LotongkumDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
  1. Cum o fi corect? La sau pe? Circula pe net ,,dezinformarea”ca s-a ajuns la testarea directa pe copii avand in vedere ca multe asociatii pentru protectia animalelor s-au opus ca sa se mai faca teste pe cobai, astfel incat, avand ,,consimtamantul informat” al parintilor au grabit lucrurile ca doar ,,toata lumea” doreste sa scape de ,,pandemie” si nu-i alta cale decat inteparea cel putin o data la 6 luni conform indicatiilor din surse demne de ,,incredere”. O parte importanta dintre poporenii de pe aceste meleaguri sunt deja nerabdatori sa ajunga cu testarea ,,experimentală” si pe copii lor. Sigur ca n-ar fi o mare surpriza sa aflam ca deja unele familii mai bine infipte-n meandrele concretului si-au ,,rezolvat” deja copii spre mandria ,,clanului” din care fac parte, se intelege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Reprezentanții elevilor, după ce Ministerul Sănătății a anulat testarea gratuită în cabinetele școlare a elevilor care vor să revină în a 8-a zi la cursuri: Lipsă de viziune și de coerență / Solicităm clarificarea de urgență a situației testelor rapide din școli

„Solicităm Ministerului Educației și Ministerului Sănătății să clarifice de urgență situația testelor rapide din școli să nu paseze responsabilitatea dintr-o parte în alta”, a declarat Silviu Morcan, președintele Consiliului Național…
Vezi articolul