GRAFIC Ce trebuie să faci dacă ai simptome Covid-19? Recomandări de la ministerul sănătății

2.149 de vizualizări
Foto: captură – ghid MS
Ministerul Sănătății a dat publicității un grafic cu informații utile și părinților despre care sunt pașii de urmat în caz de suspiciune a infectării cu virusul SARS-CoV-2.

În cazul în care există suspiciunea de Covid-19, ministerul Sănătății recomandă testarea cu un test rapid antigen (fie la medicul de familie, fie la farmaciile care fac testare, fie la un laborator privat). Dacă rezultatul este pozitiv, atunci trebuie confirmat de un test PCR.

În funcție de simptome, specialiștii ministerului Sănătății îndrumă persoanele infectate cu noul coronavirus să consulte fie medicul de familie, fie să meargă la un centru de evaluare, fie la spital. (Vezi grafic la finalul articolului). La centrul de evaluare se merge doar după ce cineva a fost depistat pozitiv, nu pentru a se testa, arată informațiile din grafic.

În prezent există 174 de astfel de centre active, care au semnat contractele cu casele județene de sănătate, din 230 câte a anunțat ministrul sănătății că au fost aprobate. Harta o găsiți pe site-ul ministerului Sănătății. În București sunt 9 astfel de centre.


1 comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Firea și Pandele au intrat în clasă cu copiii lor, deși este interzis accesul părinților în școli din cauza pandemiei / Firea: Toți părinții și copiii au acces în grupuri de 5 pentru a prelua manuale. Am dat măștile jos 30 de secunde pentru o fotografie

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, și soțul ei, Florentin Pandele, primarul din Voluntari, au intrat în clasă cu copiii lor luni, unde s-au și fotografiat fără a purta măști,…
Vezi articolul