VIDEO Rezultatele României la testarea internațională TIMSS 2019, care analizează competențele de matematică și științe ale elevilor, sunt anunțate de Universitatea din București. Dragoș Iliescu: România înregistrează cel mai mare procent de analfabetism științific funcțional din UE

Rezultatele Romaniei la TIMSS 2019

Rezultatele obținute de România la TIMSS 2019 vor fi făcute publice marți, 8 decembrie, de Universitatea din București, instituția care a organizat în țară administrarea acestei testări internaționale. Conferința de prezentare a rezultatelor obținute de elevii români de clasa a VIII-a la matematică și științe (biologie, fizică, chimie) va începe la ora 12:00.

Rezultatele pentru România ale studiului TIMSS 2019 sunt prezentate de către coordonatorii cercetării la nivel național: Lucian Ciolan, prorector al Universității din București și președinte al Asociației Române de Cercetare în Educație (ARCE), și Dragoș Iliescu, cadru didactic la Facultatea de Psihologie și Științele Educației a Universității din București. Conferința de presă va fi moderată de Mirabela Amarandei, purtătorul de cuvânt și directorul Direcției Orientare Strategică, Evaluare, Monitorizare și Politici Publice a Universității din București.

Dragoș Iliescu, coordonatorul cercetării la nivel național:
Lucian Ciolan, prorector al Universității din București și coordonator al cercetării:
Marian Preda, rectorul Universității din București:

Studiul „Tendințe în domeniul Studiilor Matematice și Științifice Internaționale” – TIMSS 2019 (clasa a VIII-a) este coordonat de Asociația Internațională pentru Evaluarea Performanței Educaționale (IEA) și are loc o dată la 4 ani.

TIMSS analizează comparativ competențele de matematică și științe (biologie, fizică, chimie) în rândul elevilor. În România, au participat la cercetare 5.000 de elevi de clasa a VIII-a, care s-au alăturat celor peste 580.000 de elevi din 60 de țări din întreaga lume, explică Universitatea din București într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Pentru România, studiul a fost elaborat și implementat de specialiști în științele educației și testare educațională de la Universitatea din București, prin UB Learning Centre – Laboratorul de Testare Educațională. Echipa a fost coordonată de prof. univ. dr. Lucian Ciolan, Prorector UB și președinte al Asociației Române de Cercetare în Educație (ARCE), precum și de prof. univ. dr. Dragoș Iliescu, cadru didactic la Facultatea de Psihologie și Științele Educației a Universității din București și președinte al Diviziei de Testare și Evaluare Psihologică al Asociației Internaționale de Psihologie Aplicată.

Exit mobile version