Universitatea Politehnica din Timișoara intră pe piața consultanței energetice / „Sunt societăți comerciale autorizate ca manageri energetici pentru localități. Noi credem că avem mult mai multe competențe ca universitate tehnică”

Foto: Pixabay.com

Universitatea Politehnica din Timișoara poate oferi consultanță energetică, având susținerea Ministerului Energiei, informează Agenția de presă Rador.

Deși făcea Universitatea Politehnica făcea acest lucru și până acum, instituția de învățământ superior a primit girul Ministerului Energiei, care va susține această activitate în relația cu autoritățile locale din Timiș.

Prezent la Timișoara, directorul Departamentului de Eficiență Energetică din cadrul Ministerului Energiei, Cristian Ilie, spune că și Uniunea Europeană ne impune o astfel de expertiză, la nivel de localități.

“Eficiența energetică e ceva logic, cu care ar fi trebuit să mergem, exact cum există productivitatea în cadrul muncii. Doar că acuma suntem și împinși de la spate de Uniunea Europeană. Eficiența energetică se referă la mai multe aspecte. Un aspect ar fi eficiență energetică în clădiri, este eficiența energetică în industrie și a treia este eficiența unei localități. Noi pe toate trei le acredităm. Dar pentru localități gândiți-vă la transport, gândiți-vă la încălzirea publică în școli, spitale, luminile lăsate aprinse în instituțiile publice care nu sunt izolate, clădiri vechi”, spune Cristian Ilie.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.
Exit mobile version