Universitatea Politehnica din Timișoara intră pe piața consultanței energetice / „Sunt societăți comerciale autorizate ca manageri energetici pentru localități. Noi credem că avem mult mai multe competențe ca universitate tehnică”

116 vizualizări
Foto: Pixabay.com
Universitatea Politehnica din Timișoara poate oferi consultanță energetică, având susținerea Ministerului Energiei, informează Agenția de presă Rador.

Deși făcea Universitatea Politehnica făcea acest lucru și până acum, instituția de învățământ superior a primit girul Ministerului Energiei, care va susține această activitate în relația cu autoritățile locale din Timiș.

Prezent la Timișoara, directorul Departamentului de Eficiență Energetică din cadrul Ministerului Energiei, Cristian Ilie, spune că și Uniunea Europeană ne impune o astfel de expertiză, la nivel de localități.

“Eficiența energetică e ceva logic, cu care ar fi trebuit să mergem, exact cum există productivitatea în cadrul muncii. Doar că acuma suntem și împinși de la spate de Uniunea Europeană. Eficiența energetică se referă la mai multe aspecte. Un aspect ar fi eficiență energetică în clădiri, este eficiența energetică în industrie și a treia este eficiența unei localități. Noi pe toate trei le acredităm. Dar pentru localități gândiți-vă la transport, gândiți-vă la încălzirea publică în școli, spitale, luminile lăsate aprinse în instituțiile publice care nu sunt izolate, clădiri vechi”, spune Cristian Ilie.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorul de „etică și integritate academică” prins în flagrant când lua mită de la studenți ca să-i treacă la examene, de la extensia din Reșița a Universității Babeș-Bolyai, a fost trimis în judecată de DNA

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe profesorul de etică și integritate academică Rudolf Cristian, de la Facultatea de Administrație Publică Reșița, a Universității Babeș Bolyai (UBB) Cluj-Napoca, prins în…
Vezi articolul

Profesorii din mai multe facultăți ale Universității din București se solidarizează cu profesorii greviști din preuniversitar, anunță decanul de la Litere / Rectorul Marian Preda spunea, pe 18 mai, că “noi nu ne desolidarizăm de nimeni, nu ne solidarizăm cu nimeni”

Profesorii mai multor facultăți din cadrul Universității din București au aderat, pe parcursul zilei de miercuri, la mesajul de solidaritate cu profesorii greviști din preuniversitar, transmis în cursul dimineții de…
Vezi articolul

Propuneri ale unui grup de profesori universitari și academicieni: Academia Română să supervizeze aspectele științifice ale doctoranturii / Universitățile “neperformante și inutile” să fie desființate și să fie reintrodus concursul de admitere la facultate

“Considerăm necesar ca Academia Română, prin secțiile sale și prin comisiile de specialiști pe care și le va constitui, să supervizeze aspectele științifice ale desfășurării doctoranturii”, afirmă, într-un material transmis…
Vezi articolul

Incompatibilitățile rector-parlamentar și rector-lider de partid nu există în noul proiect al Legii învățământului superior, în pofida apelurilor de a fi reintroduse în legislație / Proiectul Deca propune incompatibilitate cu unele funcții în admnistrație, dar menține limitele politice propuse de predecesorul Sorin Cîmpeanu, rector, lider politic și parlamentar

Incompatibilitățile rector-parlamentar și rector-lider politic, cerute de reprezentanți ai mediului academic, nu au fost incluse în proiectul Legii învățământului superior prezentat săptămâna aceasta de ministrul Educației, Ligia Deca. Aceasta a…
Vezi articolul