Universitatea Politehnica din Timișoara intră pe piața consultanței energetice / „Sunt societăți comerciale autorizate ca manageri energetici pentru localități. Noi credem că avem mult mai multe competențe ca universitate tehnică”

118 vizualizări
Foto: Pixabay.com
Universitatea Politehnica din Timișoara poate oferi consultanță energetică, având susținerea Ministerului Energiei, informează Agenția de presă Rador.

Deși făcea Universitatea Politehnica făcea acest lucru și până acum, instituția de învățământ superior a primit girul Ministerului Energiei, care va susține această activitate în relația cu autoritățile locale din Timiș.

Prezent la Timișoara, directorul Departamentului de Eficiență Energetică din cadrul Ministerului Energiei, Cristian Ilie, spune că și Uniunea Europeană ne impune o astfel de expertiză, la nivel de localități.

“Eficiența energetică e ceva logic, cu care ar fi trebuit să mergem, exact cum există productivitatea în cadrul muncii. Doar că acuma suntem și împinși de la spate de Uniunea Europeană. Eficiența energetică se referă la mai multe aspecte. Un aspect ar fi eficiență energetică în clădiri, este eficiența energetică în industrie și a treia este eficiența unei localități. Noi pe toate trei le acredităm. Dar pentru localități gândiți-vă la transport, gândiți-vă la încălzirea publică în școli, spitale, luminile lăsate aprinse în instituțiile publice care nu sunt izolate, clădiri vechi”, spune Cristian Ilie.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

REZIDENȚIAT 2021 Record de absolvenți de medicină înscriși – concurență de doi pe loc la concursul de anul acesta, care are loc duminică. Ministerul Sănătății a anunțat regulile de desfășurare

Concursul de intrare în Rezidențiat are un număr record de înscriși în acest an, peste 12.500, a anunțat Ministerul Sănătății vineri dimineață, într-un comunicat de presă. Este un număr „mai…
Vezi articolul

Alegerile din universități, afectate de noua Lege a învățământului superior. Unele instituții organizează scrutinul după vechile reguli, deși trebuie respectate noile norme. Apar însă portițe / Studiu de caz: Universitatea din Craiova

Prevederi care se suprapun, se completează și chiar se anulează, practic, una pe alta produc, anul acesta, un nivel ridicat de confuzie cu privire la alegerea structurilor de conducere din…
Vezi articolul

Mătușile nu vor putea să-și promoveze rudele pe posturi universitare, cum propunea fostul ministru Cîmpeanu, însă verii da: cine nu poate fi membru în comisiile pentru examenul de promovare în cariera didactică, în învățământul superior, potrivit proiectului de lege Deca

Mătușile și unchii nu vor mai putea să-și ajute rudele pentru promovarea în cariera universitară, așa cum propunea proiectul de lege a învățământului superior propus de fostul ministru Sorin Cîmpeanu.…
Vezi articolul